Šport > Nogomet
324 ogledov

Na derbiju pol ducata golov v Stožicah

Olimpija Ljubljana SPS/NK Olimpija Ljubljana
Olimpija ima že pet točk naskoka pred na papirju največjima tekmecema.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:2 (2:2). Ljubljančani so v derbiju kroga premagali Domžale v razburljivi in dinamični tekmi, potem ko so nadoknadili zaostanek dveh zadetkov. Tako so prišli še do druge zmage in so skupaj z Aluminijem edini s stoodstotnim izkupičkom. Domžalčani, ki so pogrešali poškodovane Dejana Lazarevića, Mattiasa Kaita in Marca Da Silvo, pa ostajajo pri točki in dnu lestvice.

Tekmo so bolje začeli Domžalčani, ki so zagrozili že v 2. minuti, ko je Luka Menalo izgubil žogo, do strela pa je prišel Senijad Ibričić, a je ob bloku enega domačih igralcev žogo končala malo mimo vrat. Sledili sta priložnosti Stefana Savića, ki je v šesti minuti žogo poslal čez gol iz bližine, in Menala, ki je v osmi z roba kazenskega prostora žogo poslal malo mimo gola. V naslednjih trenutkih pa so bili Domžalčani boljši in dvakrat zadeli.

Najprej je v 19. minuti uspešen Ibričić, ki je na vrhu kazenskega prostora prišel do strela in zadel za 1:0 ter dosegel svoj drugi gol sezone.

Na 2:0 je povišal debitant v domžalski začetni postavi Sven Šoštarič Karić, ko je po podaji z desne strani zadel z roba kazenskega prostora.

Sledil je odgovor Olimpije. Najprej je v 28. Haris Kadrić meril le malo mimo gola, v isti minuti pa je Savić tudi dosegel gol, a so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja razveljavili. Zato pa so Ljubljančani zaostanek znižali v 31. minuti, podajo Menala z desne strani je v lastno mrežo preusmeril Gaber Dobrovoljc.

V 35. minuti je Shamar Nicholson na drugi strani zgrešil iz bližine, v 36. pa je Menalo prišel do strela iz bližine, izkazal pa se je Grega Sorčan. V 42. minuti pa so domači izenačili. Tilen Klemenčič je z glavo žogo preslabo vrnil proti Sorčanu, to je prestregel Asmir Suljić, obšel Sorčana in zadel v prazno mrežo. Tudi zanj je bil to drugi zadetek v sezoni.

V 55. minuti je novo priložnost za Olimpijo zapravil Kadrić, V 61. minuti pa je Nejc Vidmar ustavil strel Adama Gnezde Čerina. V 71. minuti pa novo veselje Ljubljančanov, ko je dvajsetletni Vitja Valenčič prišel do odbite žoge po svojem strelu in jo z volejem z 18 metrov poslal mimo Sorčana v mrežo.

V 85. minuti so gostitelji odločili tekmo, ko je za 4:2 z glavo zadel Ante Vukušić po podaji Suljića z leve strani.

Nogometaši Mure so pred domačimi gledalci s 4:3 premagali Bravo. Čeprav so imeli Sobočani v četrtek še evropsko preizkušnjo, po kateri so izpadli v 1. krogu kvalifikacij evropske lige proti Maccabiju Haifi, in kopico poškodovanih ali zdravstveno načetih igralcev, so svojo nalogo proti sicer všečnemu novincu v ligi opravili po pričakovanjih.

Točko iz Celja so igralci Anteja Šimundže nadgradili z zmago v Fazaneriji. Na drugi strani so izbranci Dejana Grabića po porazu proti Olimpiji ničlo vpisali tudi proti Muri, a tudi tokrat pokazali, da se lahko kosajo s tekmeci.

Prvi polčas je minil v razburljivi in živahni predstavi. To so odločneje začeli Ljubljančani. Novinci v ligi so zagrozili v četrti minuti prek Alena Krcića, nato pa še v šesti prek Ovbokhe Agboyija, obakrat je bil na pravem mestu Matko Obradović.

Murin vratar pa je klonil v 20. minuti, ko je Agboyi podal z leve strani, na drugi vratnici pa je mladi Aljoša Matko z glavo zadel za vodstvo gostov. Toda to je trajalo le minuto, saj je že v naslednjem napadu Žiga Kous podal z desne strani pred Murina vrata, tam je najvišje skočil Luka Šušnjara, žoga pa je nato Domnu Grilu spolzela čez golovo črto.

Šušnjara je imel zatem še eno priložnost, ko je zgrešil žogo pred vrati, v 30. minuti pa je nase opozoril Luka Bobičanec, ki je malce z desne strani kazenskega prostora zadel nasprotno vratnico. Mladi Murin napadalec Kai Cipot je v 33. minuti meril mimo gola, minuto pozneje pa je Bobičanec z 20 metrov močno sprožil in zadel za 2:1. To je bil njegov drugi gol v sezoni.

Takoj po začetku drugega polčasa je Jon Šporn lepo podal v prazen prostor, kamor je stekel Šušnjara in dosegel svoj drugi gol na tekmi in v sezoni za vodstvo Mure s 3:1. Drugi gol na tekmi in v sezoni pa je v 50. minuti dosegel tudi Matko, ko je po novi podaji z leve strani spet gol dosegel na drugi vratnici.

Matko je bil nevaren tudi v 71. minuti, ko je sprožil od daleč, Obradović pa je žogo v nalivu odbil. V 74. minuti pa je za povišanje Murine prednosti poskrbel Žan Karničnik, ko je z zgornjega levega kota kazenskega prostora žogo poslal v nasprotni zgornji kot za 4:2.

Razburljivih trenutkov pa s tem še ni bilo konec. V 83. minuti so se namreč gosti vrnili v igro, ko je najprej od daleč močno streljal Agboyi, Obradović je žogo odbil, a le do rezervista Mihe Kancilije, ki jo je nato pospravil v mrežo za končnih 4:3.

Prva liga TS, 2. kolo:

Olimpija : Domžale  4:2 (2:2)
Dobrovoljc 31./ag, Suljić 42., Valenčič 71., Vukušić 85.; Ibričić 19., Karič 23.

Mura : Bravo  4:3 (2:1)
Šušnjara 21., Bobičanec 34., 46., Karničnik 74.; Matko 20., 50., Kancilija 83.

Rudar : Maribor  1:1 (0:1)
Radić 93.; Hotić 11. 

Tabor Sežana : Celje  1:0 (1:0)
Sever 38. 

Aluminij : Triglav Kranj  2:1 (0:1)
Vrbanec 56./11-m, Štor 91.; Mlakar 38.

Lestvica:
1. Olimpija   6
2. Aluminij   6
3. Mura   4
4. Triglav Kranj   3
5. Tabor Sežana   3
6. Rudar Velenje   2
7. Celje   1
  . Maribor   1
9. Domžale   1
10. Bravo   0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice