Šport > Nogomet
1568 ogledov

Tako je Olimpija v 92. minuti prišla do napredovanja

Luka Menalo Profimedia
Odločitev je padla v sodnikovem podaljšku drugega polčasa.

Ljubljanski nogometaši so preskočili prvo oviro v evropski ligi. Odločilni zadetek za napredovanje je v Latviji proti moštvu RFS zabil Luka Menalo. Olimpija je slavila z 2:0 in tako izničila prednost, ki si jo je na prvi tekmi v gosteh priigral klub iz Rige. Latvijci so na prvi tekmi dobili noro končnico in zmagali s 3:2.

Endri Çekiçi Evropska liga Šport Olimpija z zmago v Latviji napredovala

"Danes se nam je povrnil ves trud, ki smo ga vložili v ti tekmi. Vsak igralec je dal od sebe maksimum in za to jim vsem čestitam," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka. Pred tem je Olimpijo ob koncu prvega polčasa v vodstvo popeljal Endri Çekiçi: "Na prvi medsebojni tekmi preprosto nismo imeli sreče. A pomembno je bilo to, da smo do konca verjeli v uspeh, danes smo igrali kot ekipa in dosegli cilj."

navijači Hajduk Blamaža Hajduka Šport Navijači po porazu proti 'palčku' podrli ograjo in vdrli na zelenico nogomet Domžale-Balzen Evropska liga Šport Domžalčani potrdili karto za Švedsko Luka Bobičanec Evropska liga Šport Mura za vodstvo potrebovala šest minut, a nato ni šlo

Glavni trener Safet Hadžić je po uspešni tekmi poudaril, da so v ekipi vseskozi verjeli v svojo kakovost: "Vedeli smo, da bo težka tekma, da bo šlo zaradi vremena in stanja igrišča za mrtvo tekmo, ampak verjeli smo v svojo kakovost, vedeli smo, da smo boljši, in na koncu tudi zasluženo zmagali."

Naslednji tekmec Olimpije bo vzhodnoturški klub Yeni Malatyaspor. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.