Šport > Nogomet
775 ogledov

Nora tekma v Stožicah, nov šok za Olimpijo

Safert Hadžić Profimedia
Nogometaši Olimpije so doživeli še eno evropsko razočaranje.

Ljubljanski nogometaši so bili pred dvobojem z latvijskim RFS velik favorit, a je debitant v evropskih tekmovanjih presenetil slovenske pokalne zmagovalce in na stadionu Stožice zmagal s 3:2. Olimpija je sicer dobila razmerje v strelih z 18:7, a gostujočo obrambo dvakrat premagala šele v zadnjem delu dvoboja.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, najlepši priložnosti pa so celo imeli nogometaši latvijskega kluba, a se je v dvobojih ena na ena dvakrat izkazal domači vratar Nejc Vidmar. Gostitelji so bili sicer prepričani, da bi moral švicarski sodnik v 18. minuti pokazati na belo točko, ko so gostje podrli 

Jalova premoč domačih je bila prekinjena v drugem polčasu, ko je novinec v dresu Olimpije Denis Šme ob podaji iz kota v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral Darka Lemajića. Ta je kasneje tudi zanesljivo izvedel enajstmetrovko. V 52. minuti se je tako na semaforju izpisal rezultat 0:1.

Novo lepo priložnost so gosti imeli v 61. minuti, ko je Vidmar preprečil povišanje vodstva, minuto zatem pa je po protinapadu Asmir Suljić z dobrih desetih metrov zadel prečko. Saviću je kasneje strel obranil gostujoči vratar.

Izbranci Safeta Hadžića so v nadaljevanju dolgo časa lovili izenačenje, pritiskali, a neuspešno. Nato pa je v polno z izjemnim strelom nameril najmlajši član Olimpije Eric Boakye. Devetnajstletnik je prišel do žoge na desni strani, se odločil za diagonalni strel z roba kazenskega prostora in izjemno zadel za 1:1.

Ljubljančani se niso zadovoljili z izenačenjem, poskušali so popolnoma spreobrniti dvoboj, a pri tem pozabili na igro v obrambi. Kazen je prvič prišla v 88. minuti. Latvijci so izvajali prosti strel, žoga pa je prišla do Gļebsa Kļuškinsa, ki jo je iz težkega položaja poslal preko Vidmarja.

Domači so izenačili že v 90. minuti. Stefan Savić se je odlično znašel v gneči, poslal žogo na drugo stran šestnajsterca, kjer jo je z glavo pričakal rezervist Luka Menalo za 2:2. A tu napetih zadnjih minut še ni bilo konec. Olimpija si je želela pred povratnim dvobojem priigrati prednost, ob močnem strelu Anteja Vukušića se je še enkrat izkazal latvijski čuvaj mreže, a nato storila veliko napako. Ob izvajanju prostega strela je izgubila žogo, ob pomankanju branilcev pa je krenil hiter latvijski protinapad, ki ga je zaključil Tin Vukmanić v 93. minuti.

Olimpija : RFS  2:3 (0:0)
Stadion Stožice, sodniki: Schnyder, Köbeli in Kurnazca (vsi Švica).
Strelci: 0:1 Lemajić (52./11 m), 1:1 Boakye (82.), 1:2 Lemajić (88.), 2:2 Menalo (90.), 2:3 Vukmanić (90.).

Olimpija: Vidmar, Boakye, Šme, Bagnack, Jurčević, Suljić, Tomić, Putinčanin (od 72. Menalo), Savić, Čekiči, Kidrič (od 63. Vukušić).

Rigas: Ikstens, Savalnieks, Jagodinskis, Girdvainis, Sorokins, Simković (od 77. Vukmanić), Seto, Blagojević, Ciganiks (od 64. Kouadio), Lemajić, Kaludjerović (od 71. Kluskins).

Rumeni kartoni: Čekiči, Putinčanin, Bagnack, Suljić; Savalnieks, Blagojević.
Rdeči karton: /.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.