Šport > Nogomet
1762 ogledov

Olimpija z zmago v Latviji napredovala

Endri Çekiçi Profimedia
Nogometaši Olimpije so lovili dva gola zaostanka, v zaključku dvoboja pa so povedli z 2:0.

Olimpija je na prvem dvoboju z latvijskim RFS doma v zaključku tekme presenetljivo klonila z rezultatom 2:3. Ljubljančani so tako v Rigi morali loviti zmago z dvema zadetkoma, ali pa z enim, če bi bil izid višji od tistega v Stožicah.

Slovenski pokalni prvak je tokrat v prvem polčasu sprožil le en strel na vrata tekmecev, a je ta končal v mreži. V sodnikovem dodatku prvih 45 minut je bil natančen Endri Çekiçi. V zaključku drugega polčasa je Olimpija pritisnila, v 92. minuti pa ji je napredovanje z zadetkom prinesel Luka Menalo. Tekmo so sodniki podaljšali za šest minut, rezultat pa se ni več spreminjal. 

V 2. krogu Olimpijo čaka Malatyaspor.

Safert Hadžić Evropska liga Šport Nora tekma v Stožicah, nov šok za Olimpijo

Čeprav je dolgo kazalo na nov hiter evropski konec za Olimpijo, pa se je ta tako izvlekla z goloma, doseženima v sodniških dodatkih prvega in drugega polčasa povratne tekme. Potem ko so si izbranci Safeta Hadžića na prvi tekmi v Ljubljani močno otežili delo in v vlogi favorita izgubili, sicer tudi tokrat v Rigi niso navdušili z igro, a na koncu le dobili želeno.

Ljubljančani so pred tekmo obljubljali napadalno igro od začetka. Toda te v večini prvega polčasa ni bilo na spregled, saj si vse do sodniškega dodatka niso priigrali omembe vredne akcije. Takrat pa je žogo po podaji Tomislava Tomića na približno desetih metrih dobil Çekiçi in jo z ne preveč močnim strelom po tleh spravil v mrežo za vodstvo z 1:0.

Sicer so bili dotlej precej konkretnejši domači, predvsem Darko Lemajić, ki je dvakrat zgrešil cilj iz ugodnega položaja, v 27. minuti pa s podajo z desne strani zadel prečko. Nevaren je bil tudi poskus Tina Vukmanića v 39. minuti, ko je v zadnjem trenutku strel blokiral Olimpijin Latvijec Vitalijs Maksimenko.

V drugem polčasu so imeli gostitelji prvo veliko priložnost, v 56. minuti je Roberts Savalnieks s prostega strela z 20 metrov zadel prečko. To pa je bila dolgo tudi edina resna akcija v drugem delu, Olimpiji namreč nikakor ni uspelo priti do pravega zaključnega strela ob zgoščeni domači obrambi.

Šele v 82. minuti je s približno 20 metrov poskusil Ante Vukušić, ki pa je žogo poslal kak meter mimo vratnice. Ko je kazalo, da bodo Latvijci zadržali minimalno prednost v skupnem seštevku, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka Olimpija prišla do želenega vodstva. Vukušić je v kazenskem prostoru šibko streljal, a dovolj dobro, da je domači vratar žogo le preusmeril v vratnico, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospravil Menalo za veselje ljubljanske ekipe.

Evropska liga, prvi predkrog, povratna tekma:

RFS : Olimpija  0:2 (0:1) 
Çekiçi 45., Menalo 92.

 

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Clartiella
    Clartiella 00:59 19.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com