Šport > Nogomet
441 ogledov

Mura za vodstvo potrebovala šest minut, a nato ni šlo

Luka Bobičanec Profimedia
Murskosoboška Fazanerija je po 21 letih znova gostila evropsko tekmo.

Nogometaši Mure so od slovenskih predstavnikov v tekmovanju imeli na papirju najtežje delo v prvem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo, žreb je Prekmurcem namenil Maccabi Haifo. Sobočani so se v Izraelu dolgo časa uspešno upirali gostiteljem, nato pa sredi drugega polčasa dvakrat klonili.

Maccabi je tako v goste pripotoval s prednostjo 2:0, ta pa se je prepolovila že v šesti minuti. Gostitelji so pritisnili, prišli do dveh kotov, po močnem strelu Luke Bobičanca pa je bil vratar Guy Haimov nepazljiv in domači so povedli. Izraelci so po zaostanku prevzeli pobudo in v 21. minuti tudi zatresli domačo mrežo, a so sodniki dosodili prepovedani položaj.

Šest minut kasneje so Sobočani prišli do nove lepe priložnosti. Podaja z desne strani je letela na drugo vratnico proti Tomiju Horvatu, Haimov je bil že premagan, Ernest Mabouka pa je v zadnjem trenutku rešil svoje moštvo.

V 31. minuti pa je Maccabi izenačil. Mura se je pred tem že otresla pritiska Izraelcov, po polprotinapadu gostov pa je na levi strani šestnajsterca do okroglega usnja prišel Mohammad Awwad. Ta je iz igre vrgel Aleksandra Boškovića in si pripravil dovolj prostora za strel ter nato močno in natančno nameril visoko v bližnji kot Matka Obradovića.

Ta je bil še enkrat nemočen že čez štiri minute. Žoga se je na robu kazenskega prostora tudi nekoliko srečno odbila do Yuvala Ashkenazija, ki je tokrat zadel še levi zgornji kot Obradovićevega gola.

Maccabi je bil v drugem polčasu bolj podjeten, v 75. minuti pa je razblinil še zadnje upe Murinih nogometašev. Ashkenazi je v dvoboju ena na ena z Obradovićem brez težav zadel, Muri je na dveh tekmah zabil tri gole. V 81. minuti je za končnih 2:3 zadel Klemen Šturm.

Evropska liga, 1. krog kvalifikacij, povratna teikma:

Mura : Maccabi Haifa  2:3 (1:2)
Bobičanec 6., Šturm 81.; Awwad 31., Ashkenazi 35., 76.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.