Šport > Nogomet
266 ogledov

Domžalčani potrdili karto za Švedsko

nogomet Domžale-Balzen
1/13
Saša Despot
Domžalčani so s skupnim izidom 5:3 izločili Maltežane.

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma premagali malteški Balzan z 1:0 (1:0) in si zagotovili 2. krog. Domžalčani, ki so prvo tekmo v gosteh dobili s 4:3, se bodo v 2. krogu pomerili z Malmöjem.

Izbranci Simona Rožmana so si na Malti - čeprav ne brez težav - priigrali ugodno izhodišče za povratno tekmo. To so končali po pričakovanjih - s prebojem v 2. kvalifikacijski krog, čeprav so igrali brez poškodovanih Dejana Lazarevića in Marca Da Silve.

Domžalčani so tekmo bolje začeli in povedli v 21. minuti, ko je Josip Ćorluka podal žogo v kazenski prostor Balzana. Na levi strani je Gregor Sikošek z glavo žogo vrnil pred vrata, kjer jo je Slobodan Vuk, strelec že na prvi tekmi, prav tako z glavo poslal v mrežo za skupni izid 5:3.

nogomet Domžale-Balzen | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Luka Bobičanec Evropska liga Šport Mura za vodstvo potrebovala šest minut, a nato ni šlo

Do konca polčasa gledalci ob nadzorovani igri Domžal niso videli prav posebej razburljivih akcij, velja omeniti še 30. minuto, ko je s prostega strela z leve strani Senijad Ibričić žogo poslal proti vratom, gostujoči vratar pa jo je s konicami prstov odbil čez prečko.

V drugem polčasu je v 51. minuti z roba kazenskega prostora streljal Matej Podlogar, vratar Balzana pa se je še enkrat izkazal in žogo odbil v kot. Novo priložnost so imeli domači v 76. minuti, ko je Žiga Repas prišel do strela z desetih metrov, spet se je izkazal vratar gostov.

Endri Çekiçi Evropska liga Šport Olimpija z zmago v Latviji napredovala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.