Šport > Nogomet
137 ogledov

Milanič: Prepričan sem, da bomo na ustrezni ravni

Darko Milanič NK Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora se pripravljajo na preizkušnjo v drugem predkrogu elitnega evropskega tekmovanja.

Slovenski prvak Maribor bo v sredo ob 20.15 gostil AIK Stockholm na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Kot pravijo v mariborskem taboru, si želijo zmagati brez prejetega zadetka.

Joseph Tidd Foto/Video Šport Ta zgodba vam bo stopila srce

"Idealno bi bilo zmagati brez dobljenega zadetka. Cilj je zmaga, odigrati želimo dobro tekmo in vemo, da moramo biti na visoki ravni. Treba bo zapreti poskuse tekmecev, jih onemogočiti pri njihovih načrtih in biti učinkoviti pri naših zaključkih. Kljub želji po zmagi pa ne smemo brezglavo v tekmo. Nasprotnik je dinamičen, s ponavljanji akcij in to je treba zdržati. To naj bo tudi vodilo za to tekmo, s popolno zbranostjo vseh 90 minut," je na novinarski konferenci povedal trener Darko Milanič.

Po dveh zmagah proti Valurju iz Reykjavika v 1. krogu kvalifikacij Mariborčane zdaj čaka nekoliko težji tekmec. Gre za 12-kratnega švedskega prvaka, ki je nazadnje večji evropski uspeh dosegel v sezoni 2012/13, ko je igral v skupinskem delu Lige Evropa. Eno glavnih imen v ekipi je norveški reprezentančni napadalec Tarik Elyounoussi.

Tekmo bodo sodili Nemci Sascha Stegemann, Marco Achmüller in Sven Waschitzki.

Messi Antigva in Barbuda Video Šport Ko vas na dopustu preseneti Lionel Messi

"To bo zdaj zahtevnejša preizkušnja, vendar sem prepričan, da bomo na ustrezni ravni. Pred nami so zelo pomembni odzivi, priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Določene zadeve bomo med zaključnim delom priprav še dodelali, se pogovorili in šli v tekmo maksimalno odločni, da pridemo do dobrega rezultata," pravi Milanič.

Pojasnil je, da je bil pomočnik trenerja Saša Gajser v Stockholmu in dobil potrditev tega, kar je bilo vidno na posnetkih njihovih tekem. "Švedski prvaki so fizična, odlično pripravljena ekipa, z močno izraženo mero nepopustljivosti. Treba bo najti pomanjkljivosti v njihovi igri in jim vsiliti naš način. Morali bomo biti pozorni na vse zadeve, izbrati bo treba pravi način. Vse s ciljem, da gremo v povratno tekmo s pozitivnim rezultatom," poudarja Milanič.

Ta bo lahko znova računal na Martina Milca in Kenana Pirića. "Še vedno pa smo brez poškodovanega Luke Zahovića, Aleksandar Rajčević pa je dobil udarec v nedeljo na treningu in ga ne bo med kandidati za nastop. Pripravljeni smo, čutimo, da bo podpora znova izjemna. To energijo potrebujemo, fantom prinaša dodatno spodbudo in na takšnih tekmah je to nujno potrebno," zaključuje Milanič.

Slovenija 22.08.12, denar, evri, bankovci, foto: shutterstock Tržnica Šport Spremembe pri Oblaku, Birsi, Zajcu ...

V primeru uspeha bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij igral z boljšim iz dvoboja Bate Borisov - Rosenborg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice