Šport > Nogomet
356 ogledov

Zvezdaš zlomil nogo nasprotniku, je to konec kariere?

slavickas Print Screen
Napredovanje Crvene zvezde je ostalo v senci hude poškodbe nasprotnega branilca.

Nogometaši Crvene zvezde so se uvrstili v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, potem ko so na povratni tekmi z 2:1 premagali litovsko Sūduvo. Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Beograjčani so zadnje pol ure rednega dela igrali z nogometašem manj, saj je bil zaradi brutalnega starta na Vaidasa Slavickasa z neposrednim rdečim kartonom kaznovan Marko Gobeljić.

Silovit prekršek bi lahko imel katastrofalne posledice za nadaljevanje Slavickasove kariere. Litovski branilec bo zaradi zloma noge odsoten najmanj eno leto, morda celo dve, v klubu pa se bojijo, da se je njegova športna pot že končala.

Madžarski sodnik Adam Farkas je nogometašu Zvezde sprva pokazal rumeni karton, a so ga hitro obkolili igralci Sūduve in zahtevali strožjo kazen.

Ko se je izkazalo, da ima Slavickas zlomljeno nogo, je bil Gobeljić naknadno izključen.

"Vedno je žalostno, ko se zgodi kaj takšnega. Upam, da bo igralec, ki je storil prekršek, dobil visoko kazen. Takšen start je preposto nedopusten. Tega ne govorim zato, ker bi bil jezen, ampak ker se je lahko s tem prekrškom končala kariera. Odsoten bo vsaj leto ali dve, morda ne bo nikoli več igral," se je jezil gostujoči trener Vladimir Čeburin. 

Trener Zvezde Vladan Milojević je na to temo dodal: "Ne bom govoril o nenogometnih stvareh. Gobeljiću je bilo zelo težko. Skupaj sva se odšla opravičit v njihovo slačilnico."

Po poročanju srbskih medijev bodo Slavickasa operirali v Beogradu. Gobeljić mu je zaželel čim hitrejše okrevanje in poudaril, da ni imel nobene zle namere.

Komentarjev 1
Sorodne novice