Šport > Nogomet
2912 ogledov

Je sodnik naredil napako in na derbiju oškodoval Olimpijo?

Matej Jug Maribor Olimpija večni derbi Jure Banfi/mariborinfo.com
Prvi večni derbi sezone je zaznamoval rdeči karton za ljubljanskega branilca.

Uvodni obračun Maribora in Olimpije v aktualnem tekmovalnem obdobju se je končal z remijem (0:0), Ljudski vrt pa so bolj zadovoljni zapuščali gostje, ki so ohranili pet točk naskoka pred tekmeci, čeprav so od 15. minute igrali zgolj z deseterico.

Maribor Olimpija večni derbi Ljudski vrt Prva liga TS Šport Olimpija 75 minut zdržala z igralcem manj

Takrat je glavni sodnik Matej Jug namreč izključil Vitalijsa Maksimenka, potem ko je Latvijec z drsečim startom podrl Jasmina Mešanovića in prekinil protinapad Maribora.

Jug je, vsaj glede na gesto, rdeči karton Maksimenku upravičil na način, da je šlo za nevaren start v višini kolena. Počasni posnetek je pokazal, da temu ni bilo tako in Maksimenko je začuden zapustil zelenico.

V uvodnih kolih Prve lige TS so Mariborčani pogosto opozarjali na domnevno sojenje v njihovo škodo, tokrat so lahko bolj zadovoljni z deljenjem pravice.

Olimpija je lahko že drugič zapored jezna na sodnike, saj so ji v prejšnjem kolu proti Domžalam neupravičeno razveljavili regularen zadetek.

NK Bravo Tabor Sežana Prva liga TS Šport Zgodovinska tekma za Bravo
Komentarjev 1
  • marialorca 08:04 29.julij 2019.

    **** Počasni posnetek je pokazal, da temu ni bilo tako ** Ja, pa ja .......................................................................... POČASNI POSNETEK ni VAR, sodnik se je pravilno odločil po svoji presoji. Maribor je zafrknil, Olimpija je zasluženo odnesla točko. Milaničeva izjava, da je izključitev ...prikaži večv Maksimenka (obrambni igrealec Olimpije) "porušila" njegovo taktično pripravo na tekmo pa je za "počiti od smeha". Podobna je Safetova, da bi padali goli, če Maksimenko ne bi bil izključen.