Šport > Nogomet
337 ogledov

Policija z novimi ukrepi proti navijaškemu nasilju

Viole Domžale Maribor
Mariborski Ljudski vrt bo v nedeljo ob 20.30 gostil prvi prvenstveni večni derbi nove sezone Prve lige Telekom Slovenije.

Maribor in Olimpija imata za sabo evropski tekmi, ki sta ju oddelala uspešno, misli pa so že osredotočene na nedeljski obračun 3. kroga, v katerem si oboji želijo zmagati.

"Jasno je, kaj nas zanima. Zmaga. Čas je, da zmagamo v derbiju. Treba se je dobro odpočiti, za nami je veliko tekem. Čeprav je tudi Olimpija imela vmesno evropsko preizkušnjo, verjamem, da se bodo tudi oni optimalno pripravili. Na zadnjih derbijih doma nismo bili pravi in čas je, da tri točke ostanejo doma," je pred tekmo za spletno stran kluba dejal bočni branilec Maribora Martin Milec.

rok kronaveter maribor Liga prvakov Šport Maribor s prednostjo v Stockholm

Ta je skupaj s soigralci v sredo na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov doma premagal AIK Stockholm z 2:1, Olimpija pa je v četrtek v gosteh pri Malatyasporu na prvi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrala 2:2.

Ante Vukušić Evropska liga Šport Olimpija z dobrim izidom iz Turčije

V domačem prvenstvu imajo boljše izhodišče Ljubljančani, ki imajo po dveh krogih dve zmagi in so na vrhu lestvice, na drugi strani so vijolični po porazu s Triglavom in remiju z Rudarjem s točko pri dnu lestvice. A to na sam derbi nima posebnega vpliva.

"Vemo, da bo težka tekma. Imeli bomo malo časa za prilagoditev in osvežitev, ampak derbi je derbi. Naredili bomo vse za zmago. Malo sem razmišljal o osvežitvi moštva in verjetno bo prišlo do rotacij, meni pa je pomembno, da imamo svojo prepoznavno igro," je za Olimpijino spletno stran povedal trener Safet Hadžić.

Olimpija je tekmo proti Turkom začela v postavi Nejc Vidmar, Mario Jurčević, Miral Samardžić, Macky Bagnack, Eric Boakye, Asmir Suljić, Goran Brkić, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Endri Čekiči in Ante Vukušić.

Maribor AIK Liga prvakov Šport "Pri njih bo drugače"

Na drugi strani je Maribor proti Švedom začel s Kenanom Pirićem, Milcem, Sašo Ivkovićem, Špirom Peričićem, Mitjo Vilerjem, Blažem Vrhovcem, Alexandrujem Cretujem, Dinom Hotićem, Andrejem Kotnikom, Rokom Kronavetrom in Marcosom Tavaresom.

Glede na prikazano doslej bo Mariboru močno manjkal kaznovani Kronaveter, ki se je izkazal kot izjemna okrepitev (prišel je prav iz Olimpije), saj se je izkušeni nogometaš že dokazal kot vodja, podajalec in strelec.

Tako bo velik del kreativno-napadalnega aspekta mariborske igre slonel na sicer prav tako razpoloženem Hotiću, tudi Kotnik pa se je pokazal kot koristna okrepitev. V napadu, v katerem je še vedno za Štajerce že legendarni Tavares, se pozna tudi odsotnost poškodovanega Luke Zahovića, saj se Jasmin Mešanović doslej ni izkazal z realizacijo.

V zeleno-belem moštvu so v ospredju napadalnih akcij pričakovani igralci, kot so Stefan Savić, Endri Čekiči, Asmir Suljić in tudi okrepitev v napadu Ante Vukušić. Kot dobrodošla okrepitev se je pokazal tudi Miral Samardžić v osrčju obrambe.

Statistika v zadnjem obdobju derbijev je na strani Ljubljančanov, ki so neporaženi na petih od zadnjih šestih prvenstvenih obračunov. Maribor je doma na ligaškem derbiju zmagal nazadnje 17. novembra 2017, Olimpijo pa je v ligi nazadnje ugnal 19. avgusta 2018, ko je v Stožicah slavil s 3:0.

Olimpija pa je nazadnje v ligi v gosteh zmagala 11. maja letos s 3:0, dodaten plus v korist zeleno-belih pa je tudi zmaga v pokalnem finalu v Celju konec maja z 2:1.

Po nedeljskem derbiju bodo v prvenstvu sledili še trije, in sicer 28. septembra v Ljubljani (12. krog), 7. decembra v Mariboru (21. krog) in 4. aprila v Ljubljani (30. krog).

Kot vedno na derbijih bo tudi tokrat na stadionu personalizacija vstopnic, okoli stadiona pa bo od 16. ure dalje zapora cest.

Tekmo bo tako kot je v navadi varovalo večje število policistov, policija pa bo kot del ukrepov uporabila tudi sredstva za fotografiranje in video snemanje. Kot so sporočili iz policije, bo snemanje potekalo tako na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, kot tudi v okolici stadiona in na samem stadionu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.