Šport > Nogomet
282 ogledov

Olimpijo ob zmagi čaka nekdanji tekmec iz YU lige

Asmir Suljić Profimedia
Olimpija in Domžale sta dobila možna tekmeca v 3. krogu kvalifikacij evropske lige, če bi slovenska predstavnika uspešno zaključila drugi krog.

Ljubljančani bi se bodo v primeru napredovanja pomeril z boljšim iz dvoboja med ekipama Connah's Quay Nomads iz Walesa in beograjskim Partizanom. Domžale bi ob skupni zmagi v 2. krogu igrale z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prve tekme tretjega kroga bodo 8. avgusta, povratne pa 15. avgusta.

NK Maribor Liga prvakov Šport Ples kroglic določil nasprotnika Maribora

Ljubljančani in Domžalčani bodo sicer prvi tekmi drugega kroga igrali v četrtek. Ob 19. uri bo Olimpija v Malatyi gostovala pri turški ekipi Yeni Malatyaspor, ob 20.45 pa bodo Domžalčani gostili Malmö iz Švedske, kjer je kariero začel zvezdnik Zlatan Ibrahimović.

Nogometaši Olimpije so se s težavo prebili v nadaljevanje, saj so prvo tekmo prvega kroga v Stožicah proti latvijskemu Rigasu izgubili z 2:3, na povratni tekmi pa v gosteh zmagali z 2:0. Oba gola v Latviji so dosegli v sodniških dodatkih prvega in drugega dela, odločilnega je zabil Luka Menalo.

Luka Menalo Video Šport Tako je Olimpija v 92. minuti prišla do napredovanja

Ante Vukušić, Endri Čekiči, Luka Menalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Domžalčani so v 1. krogu izločili malteški Balzan. Prvo tekmo v gosteh dobili s 4:3, na povratni tekmi pa so doma slavili z 1:0, ko je v 21. minuti zadel Slobodan Vuk, strelec že na prvi tekmi.

nogomet Domžale-Balzen Evropska liga Šport Domžalčani potrdili karto za Švedsko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice