Šport > Nogomet
456 ogledov

Cretu: Nisem junak

Darko Milanič Profimedia
Mariborčani so si zagotovili še štiri evropske tekme.

Nogometaši Maribora so v sredo v švedski prestolnici do konca trepetali za uvrstitev v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, a so se z golom Romuna Alexandra Cretuja v 117. minuti vendarle zagotovili napredovanje. Trener vijoličastih Darko Milanič je poudaril, da je bilo ključno, da so do konca verjeli v uspeh.

"Verjeli smo. Na klopi smo imeli tak občutek ves čas. Fante smo ob polčasu bodrili, da naj verjamejo in potem smo ob začetku drugega polčasu zadeli. Gole smo dobili ob popolnoma nepravem trenutku oziroma zelo hitro," je Milanič spomnil na prvi prejeti zadetek v že četrti minuti igre.

Ta je spremenil taktiko Mariborčanov, a so se uspeli prilagoditi in na koncu iztržiti pozitiven izid proti zahtevnemu tekmecu.

AIK Viole Friends Arena Video Šport Švedski huligani napadli Viole

"Zelo moška borba na obeh tekmah. Obe ekipi sta predobri za ta krog, škoda, da smo se srečali že zdaj. No, za nas je sicer super izpadlo, a so bili nasprotniki zelo močni. Verjeli smo do konca. Neverjetno, to je tekma, ki si jo bomo zapomnili vsi, ne samo akterji, ampak tudi vi in naši navijači. Zdaj gremo naprej k novemu nasprotniku, spet se bomo dobro pripravili, smo pa presrečni," je bil po koncu obračuna upravičeno lahko zadovoljen Milanič.

Darko Milanič | Avtor: Profimedia Profimedia

Maribor v naslednjem krogu ponovno čaka obračun s skandinavskim klubom, tokrat se bodo pomerili z norveškim Rosenborgom, ki je izločil beloruski Bate Borisov.

"Z njimi še nisem igral, direktor (Zlatko Zahovič, op. STA) je proti njim igral dvakrat in takoj je napovedal, da nas čaka težek boj z zelo dobro fizično pripravljenim nasprotnikom. Spet se bo treba dobro pripraviti, vmes pa nas najprej čaka naslednja prvenstvena tekma z Muro. Izziv je izreden in v tem zahtevnem ritmu bomo aktivirali vse moči, ki jih imamo," se je Milanič že obrnil naprej. Prva tekma tretjega kroga kvalifikacij jih čaka že prihodnji teden.

Alexandru Cretu AIK Maribor Video Šport Maribor v podaljšku na dramatičen način utišal Švede!

Mariborčani so na domači tekmi zmagali z 2:1, na povratni tekmi pa je bil za napredovanje dovolj poraz z 2:3. Med strelce sta se vpisala Andrej Kotnik, ki je v 48. minuti izenačil na 1:1, in Cretu, ki je v 117. minuti poskrbel za končni izid in napredovanje Maribora, zaradi česar je bil prvi junak sredinega večera.

Alexandru Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne počutim se kot junak, to je rezultat trdega dela celotnega moštva. Bila je težka tekma, vedeli smo, da ne bo lahko, ker imajo igralce, ki se ves čas močno borijo. Danes smo igrali bolje kot oni. Bolje smo nadzirali tekmo, imeli smo več posesti. Imajo zelo dobro ekipo, za tretji, ne drugi krog kvalifikacij, a Maribor je velik klub z izkušnjami v ligi prvakov," je po koncu tekme dejal Cretu.

Kotnik pa je svoj prvi gol v dresu Maribora prav tako dosegel v zelo pomembnem trenutku. "Prej se ni posrečilo in žoga ni šla notri, zdaj pa sem ob pravem času zadel in sem zelo vesel. Med samo tekmo sem bil živčen, seveda sem si želel zadeti, po tekmi pa je sledilo olajšanje. Časa za veselje pa ni veliko, sledijo druge tekme," je na hiter ritem tekem spomnil 23-letni Kotnik.

AIK navijači ultras Stockholm Šport Mariborčani sredi noči v Stockholmu doživeli šok

Sicer pa Maribor v vsakem primeru čakajo še štirje evropski obračuni, v primeru uspeha v tretjem krogu, jih čaka zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, v primeru morebitnega neuspeha pa zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.