Šport > Nogomet
1979 ogledov

Zahović spoznal, da je šel tudi tokrat predaleč

Zlatko Zahović Profimedia
Športni direktor Maribora močno obžaluje izrečene besede.

Zlatko Zahović se je opravičil za neposrečene izjave po sobotni prvenstveni tekmi, na kateri je Maribor premagal Tabor in vpisal prvo ligaško zmago v sezoni. Trener Darko Milanič je kljub osvojenim trem točkam ponudil svoj odstop, a ga Zahović ni sprejel.

Najtrofejnejši trener v slovenskem nogometnem prostoru se je znašel na udaru zaradi slabega uvoda v domače prvenstvo in sila neugodnega položaja, v katerem so se Mariborčani znašli po porazu na prvi kvalifikacijski tekmi z Rosenborgom.

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Darko obupal Šport Zahović zavrnil Milaničev odstop ter udaril po kritikih: "Ne bom dovolil..."

Športni direktor je v precej burnem odzivu za Večer ostro obsodil vse kritike na Milaničev račun, nato pa nepremišljeno uporabo prispodob močno užalil prebivalce okoliških krajev Malečnik in Miklavž.

"Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor," je izjavil nekdanji slovenski reprezentant.

Zahovićeve izjave so dvignile veliko prahu, med drugim sta jih kot neprimerne in žaljive označila tudi predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof in župan občine Miklavž Egon Repnik, oglasil se je tudi predsednik NK Miklavž Miran Đuran.

Kritik ni manjkalo, a se je Zahović raje ugriznil v jezik, njegov molk pa, kot je pojasnil v izjavi za spletno stran kluba, ni bi naključen.

"Spoštovani navijači! Namerno sem odlašal z opravičilom, da se izlijejo vse kritike, ki jih sprejmem kot povsem upravičene. Moje sporočilo v pogovoru po sobotni prvenstveni tekmi niti po naključju ni želelo biti posredovano v tej smeri. 

Bilo je zelo napačno povedano, še slabše interpretirano. Moj namen ni bil nikogar užaliti, nisem govoril o posameznikih, ampak o prispodobah, ki pa so bile prenešene preveč neposredno in povsem zgrešeno. Iskreno se opravičujem vsem, ki so jih moje neprimerne besede prizadele.

Vsi dobro veste, da sem eden od vas oz. od nas," je sporočil Zahović.

Komentarjev 2
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 09:36 18.avgust 2019.

    Zahovič bodi pošten in povej kaj so si za sinočno tekmo proti Celju zaslužili Marimorski igralci aplauze ali žvižge?? Se ti zdi to uspeh,ko aktualni prvak zbere v 6. tekmah 6 točk?? Je to normalno da po tako zanič igri ...prikaži veči ostane vse isto?? Kaj NK Maribor ni sram,da z več kot 40 igralci na plačilni listi ne zmore več?? Zahovič vsak normalen direktor bi odpustil POLOVICO igralcev,da z tem pokaže,da biti na plačilni listi Maribora ni samoumevno!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:27 17.avgust 2019.

    Zahovićić govno si bil,si in boš do konca tvojega bednega življenja!Mati narava se je s teboj poigrala v delu,kjer so pri normalnih ljudeh možgani,žal.

Sorodne novice