Šport > Nogomet
2019 ogledov

Viole zažgale Dravo

viole lent Reševalni pas/Twitter
Mariborska navijaška skupina Viole Maribor je dopolnila 30 let.

Zvesti podporniki aktualnega slovenskega prvaka praznuje 30. obletnico nastanka navijaške skupine Viole 1989. Rojstni dan navijaškega kolektiva so v družbi številnih prebivalcev štajerske prestolnice obeležili s slavjem in veličastno kuliso.

Več kot 500 navijačev se je ob tej priložnost zbralo na obrežju reke Drave, od studenške brvi do Titovega mostu, kjer so uprizorili baklado, ki se je videla daleč naokoli.

Slavje je bila sprva predvideno že za minulo soboto, a je navijačem načrte prekrižalo muhasto breme.

Mariborčani so obletnico naposled proslavili po sobotni zmagi na moštvom Tabor Sežana (4:2). To je bila prva ligaška zmaga za vijoličaste v letošnji sezoni. Prvaki so s tremi točkami napredovali na peto mesto prvenstvene lestvice.

Začetki mariborske navijaške skupine segajo v pozna 80. leta prejšnjega stoletja. Prva tekma, na kateri so se organizirano pojavili navijači vijoličastega moštvva, je bila odigrana 2. avgusta 1989. Skupina se je prvotno imenovala Marinci, še pred osamosvojitvijo države pa se je preimenovala v Viole Maribor. 

Število članov se je iz leta v leto povečevalo, danes pa Viole veljajo za enega najbolje organiziranih in zvestih navijaških kolektivov v državi.

Komentarjev 2
  • jakec1575 11:41 12.avgust 2019.

    Navijaske skupine so najvecji zavrzen potencial vsake resne države. Svojo socialko prelivajo v karte, majice, potovanja. Državni denar se preliva v privatno iniciativo klubov. Brez navijacev ni fuzbala. Bakljada pa je bila nepotrebna.

  • leonardo 10:36 12.avgust 2019.

    Veličastno??? Budale!!! O onasneževanju okolja pa nič. Če bi vsi tako proslavljali bi bilo kaj kmalu konec te naše usrane zemlje!

Sorodne novice