Šport > Nogomet
1432 ogledov

Preminil legendarni nogometaš Partizana in jugoslovanske reprezentance

Fahrudin Jusufi Reševalni pas/Twitter
Nogometni klub Partizan je obvestil javnost, da je preminil legendarni nogometaš črno-belih, Fahrudin Jusufi.

Fahrudin Jusufi je za jugoslovansko reprezentanco zbral spoštovanja vrednih 55 nastopov ter je bil njen član na Svetovnem prvenstvu leta 192, Evropskem prvenstvu leta 1960, kjer je osvojil srebrno medaljo, ter na Olimpijskih igrah leta 1960, kjer je osvojil zlato medaljo.

V Beograd, kjer je začel trenirati nogomet pri nižjeligašu Pobedi, se je skupaj z družino preselil še kot otrok. Za prvo ekipo Partizana je debitiral v sezoni 1957/58, ko je zasedel pozicijo desnega bočnega branilca, na kateri je za beograjski klub igral do leta 1966, ko se je preselil v Nemčijo k Eintrachtu iz Frankfurta.

Svojo kariero, tekom katere je s Partizanom osvojil kar štiri naslove državnega prvaka, je končal leta 1972. Kasneje se je podal tudi v trenerske vode, ko je leta 1980 prevzel znameniti Schalke, v sezoni 1987-88 pa je ponovno sedel na klopi svojega Partizana.

"FK Partizan bi rad izrazil iskreno sožalje družini Jusufi ob izgubi velikega človeka in nogometne legende nekdanje Jugoslavije ter črno-belih," so zapisali na uradni spletni strani srbskega kluba.

Tragično Šport V hudi prometni nesreči umrla nogometašica
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice