Šport > Nogomet
603 ogledov

Salah podučil kolega o odnosu do žensk: "Ne pomeni ne!"

mohamed salah Epa
Obtožbe o spolnem nadlegovanju so vznemirile tudi prvega zvezdnika egiptovske reprezentance.

Po izključitvi Amra Warde iz egiptovske reprezentance, ker naj bi dekletom na družbenih omrežjih pošiljal neprimerna sporočila. Nogometaš, ki je kot rezervist dobil priložnost na tekmi z Zimbabvejem, do konca prvenstva ne bo več igral.

egipt warda Izključitev Šport Zmaga Egipta v senci afere o spolnem nadlegovanju

Na dogodke se je odzval napadalec Liverpoola in prvi zvezdnik gostiteljice prvenstva Mohamed Salah, ki je v zapisu na družbenem omrežju obsodil nespoštljiv odnos do nežnejšega spola, a poudaril, da si tudi prestopniki zaslužijo drugo priložnost.

"Ženske je treba obravnavati z največjim spoštovanjem. 'Ne' pomeni 'ne'. Te stvari so in morajo ostati svete. Obenem verjamem, da se tisti, ki naredijo napako, lahko spremenijo na bolje, zato jih ne bi smeli takoj pošiljati na giljotino, ker je to najlažna rešitev," je zapisal Salah in dodal: "Verjeti moramo v druge priložnosti. Treba je usmerjati in izobraževati. Izključevanje ni rešitev."

Njegov zapis je komentiral tudi Warda, ki je zapisal: "Kaj pa drugega, Mo."

Osramočeni nogometaš je sprva zavračal krivdo, a je nato izrazil obžalovanje. "Opravičujem se za svoja dejanja. Opravičujem se družini, igralcem, nogometni zvezi in vsem, ki sem jih prizadel," je sporočil.

Warda je bil tarča obtožb o spolnem nadlegovanju že leta 2017. Takrat naj bi se neprimerno vedel do soprog dveh tedanjih soigalcev pri moštvu Feirense.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.