Šport > Nogomet
159 ogledov

Zmaga Egipta v senci afere o spolnem nadlegovanju

egipt salah Epa
Egipčani so se z zmago nad Kongom uvrstili med 16 najboljših ekip letošnje izvedbe afriškega prvenstva.

Nogometaši Egipta so v sinočnji tekmi drugega kroga afriškega prvenstva prišli do druge zmage, z 2:0 so premagali Demokratično republiko Kongo. S tem so se gostitelji turnirja že uvrstili v osmino finala. V sredo so do šeste točke prišli tudi Nigerijci. Eni od favoritov prvenstva so bili z 1:0 boljši od Gvineje.

Egiptu sta zmago priigrala Ahmed Elmohamady in Mohamed Salah, prvi je zadel v 25., drugi v 43. minuti.

Uspeh domače reprezentance je sicer ostal v senci izključitve Amra Warde, ki je moral prvenstvo zapustiti zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju. 25-letni napadalni vezist in rezervist Egipta naj bi na spletu nadlegoval več žensk, vodstvo reprezentance pa se je tudi zaradi naraščajočega pritiska javnosti odločilo, da ga odslovi.

Podrobnosti za zdaj niso znane, afera pa je izbruhnila po tem, ko je britanska manekenka egipčanskih korenin Merhan Keller javno razkrila vsebino neprimernih sporočil, ki jih je od Warde prejela na družbenih omrežjih.

Kellerjeva je javnosti posredovala tudi nogometaševo korespondenco z nekaterimi drugimi ženskami, katere je ogovarjal na opolzek in nespodoben način, ob zavrnitvi pa je postal zelo neprijeten in celo žaljiv.

Warda obtožbe zanika.

egipt warda | Avtor: Epa Epa

V drugi tekmi skupine A sta se Uganda in Zimbabve razšla z 1:1. V Kairu je za Ugando zadel Emmanuel Okwi v 12. minuti, izenačil pa je Khama Billiat v 40. minuti.

Domačini imajo v skupini A po dveh tekmah šest točk, Uganda je pri štirih, Zimbabve pri eni, DR Kongo pa je še brez.

Nigerijci so slavili po zadetku Kennetha Omeruoja v 73. minuti. V skupini B vodijo Nigerijci s šestimi točkami, Madagaskar je drugi s točko in tekmo manj, Gvineja je s točko tretja, Burundi pa četrti, ima tudi tekmo manj.

Nigerijci so že v osmini finala, kamor se prebijejo prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice