Šport > Nogomet
2190 ogledov

Veliki trener mislil, da je podpisal za nemškega velikana, šlo je za nižjeligaša

Peter Neururer Epa
Legenda nemških nogometnih igrišč je mislila, da je postala nov trener velikega Schalkeja. A temu ni bilo čisto tako...

Peter Neururer je legendarni nemški trener, ki je tekom svoje kariere prepotoval in treniral skoraj celotno Nemčijo. Zadnji profesionalni klub, katerega je vodil, je bil Bochum, katerega je zapustil leta 2014 ter se posvetil nižjeligaškemu nogometu. Vse dokler ni prišla zanimiva ponudba...

Schalke | Avtor: Profimedia Profimedia

Poklical ga je namreč nekdanji predsednik legendarnega Schalkeja, Joseph Schnusenberg, in to ravno v času, ko je klub iz Gelsenkirchena zapustil trener Domenico Tedesco. Schnusenberg mu je ponudil vodenje njegove ekipe in Neururer jo je v trenutku sprejel, kajti Schalke se ne odbija. Neururer se namreč ni zavedal, da Schnusenberg ni več predsednik Schalkeja ter da je po novem predsednik kluba Wattenscheid 09, ki nastopa v 4. nemški ligi.

Ko je Neururer na koncu le spoznal svojo zmoto, je bilo že prepozno, saj je Schnusenbergu že dal svojo obljubo in Neururer je gospod, ki izpolni svoje obljube. Ko so pri Wattenscheidu 09 spoznali, do kakšne pomote je prišlo, so bili prepričani, da jih bo Neururer odbil, toda slednji jih je spomnil, da jim je že dal svojo besedo in je tudi podpisal za nemškega nižjeligaša.

Peter Neururer | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Klub iz 4. nemške lige bo tako za naslednjo sezono dobil trenerja, ki se lahko pohvali z vodenjem Schalkeja (enkrat je že sedel na klopi Rudarjev), Bochuma, Herthe, Hannoverja, Aachena, Kölna, Duisburga,...

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice