Šport > Nogomet
342 ogledov

Dekleta razočarana nad Fifo: "To je smešno!"

Megan Rapinoe Epa Megan Rapinoe (sredina).
Fifa svojih besed ne upraviči z dejanji, je prepričana ameriška nogometna zvezdnica.

Zvezdnica ženske nogometne reprezentance ZDA Megan Rapinoe je v petek v New Yorku dejala, da ne razume "smešne" odločitve Mednarodne nogometne zveze (Fifa), da je na isti dan, 7. junija, odobrila tri finala: ženskega svetovnega prvenstva, južoameriškega prvenstva ter prvenstva Severne in Srednje Amerike.

"Objektivno gledano je to veliko razočaranje in zelo smešno," je medijem pred zaključkom priprav na SP v Franciji dejala 33-letnica.

"Menim, da je bil narejen napredek (za promocijo ženskega nogometa), a mislim, da ni veliko možnosti, da bi se oni (Fifa) spremenili. Videne spremembe niso dovolj, so boljše kot nič, ampak mislim, da Fifa ne dela dovolj za promocijo ženskega nogometa," je prepričana nogometašica.

Fifa je sicer podvojila denarne nagrade za 24 reprezentanc, ki bodo na ženskem SP v Franciji nastopale med 7. junijem in 7. julijem. Skupen znesek je s 13,4 milijone evrov narasel na 26. Vendar pa ta vsota v primerjavi s približno 360 milijoni evri, ki so bili razdeljeni na moškem SP v Rusiji, ostaja majhna. Prav tako je to precej manj kot dodatnih 40 milijonov, namenjenih za moški SP 2022 v Katarju.

Prvo nedeljo v juliju bodo tako odigrane tri finalne tekme. Ob 17. uri po slovenskem času bo ženski finale v Parizu, ob 22. uri bo finale južnoameriškega prvenstva in v noči na ponedeljek, ob 3. uri, finale prvenstva Severne in Srednje Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice