Šport > Nogomet
1570 ogledov

Ruska nogometaša gresta na hladno

pavel mamajev Epa
Sodišče v Moskvi je ruska nogometaša Pavla Mamajeva in Aleksandra Kokorina zaradi huliganstva in pretepa obsodilo na leto in pol zaporne kazni.

Mamajev je dobil leto in pet mesecev zapora, Kokorin pa mesec več. Sodišče je obsodilo še dva, ki sta bila vpletena v incident, vključno s Kokorinovim bratom. Oba sta dobila podobni kazni kot nogometaša.

Slednja sta bila sicer že sedem mesecev v priporu, kar se jima bo odštelo od kazni. Preostanek bosta odslužila v kazenski koloniji.

Mamajev, vezist Krasnodarja, in Kokorin, napadalec Zenita Sankt Peterburga, sta oktobra 2018 alkoholizirana napadla dva uradnika v moskovskem lokalu. Denisa Paka, korejskih korenin, sta med jedjo udarila s stolom.

Nogometaša sta napadla še enega človeka na parkirišču, ta je moral pomoč poiskati v bolnišnici.

Kokorin je nazadnje za rusko reprezentanco igral konec leta 2017, Mamajeva pa so zadnjič vpoklicali leta 2016. Oba je ruska nogometna zveza suspendirala že julija 2016, ko je v javnost prišel posnetek, kako se zabavata ob šampanjcu kmalu po izpadu Rusije z evropskega prvenstva.

aleksander kokorin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.