Šport > Nogomet
36 ogledov

Casillasov najtežji nasprotnik je bil Messi

Casillas Messi Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Potem ko je po 16. letih zapustil Real Madrid, se je vratar Iker Casillas že vživel v novi ekipi Porto. Sedaj pa je tudi spregovoril o najtežjem nasprotniku njegove dolge kariere.

Nekdanji vratar Real Madrida Iker Casillas se je julija po 16. letih čustveno poslovil od Real Madrida, svojo kariero pa nadaljuje v Porto, kjer je od svojega prihoda prav vsako tekmo stal v vratih. Dobro razmerje pa je vzpostavil tudi z novimi soigralci.

"Čisto vsak igralec Porta je poseben. Helton Aruda pa mi je še posebej pri srcu. Zelo je zabaven, vedno se smeji in nasmeji tudi preostanek ekipe," je povedal Casillas in dodal, da se v novi ekipi počuti dobro.

Najtežji nasprotnik? Messi.

Iker Casillas je med časom v Madridu zelo dobro spoznal argentinskega nogometaša Lionela Messija, ki igra za Barcelono. "Messi je bil najtežji nasprotni. Velikokrat sem igral proti njemu," je povedal 34-letnik.

Za pozicijo vratarja se je odločil, ker je že od malih nog najraje stal med vratnicami. "Rad sem bil vratar, vse odkar sem bil mlad. Moj oče nikoli ni želel igrati na tej poziciji, ko sva skupaj igrala nogomet," je razložil Casillas, ki si je nemalokrat prislužil naslov najboljšega vratarja La Lige.  "Kot vratar moraš biti mentalno zelo močan. Vratarji velikokrat tvegamo, moramo biti pogumni in inteligentni" je dodal Španec. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.