Šport > Nogomet
677 ogledov

Mura izgubila zvezdnika in napolnila blagajno

Rok Sirk
Blagajna prekmurskega nogometnega prvoligaša se bo napolnila.

Iz Murske Sobote prihaja uradna novica: Rok Sirk je prestopil v Zaglebie Lubin. Muri najmanj 200.000 evrov. Prestop 25-letnega koroškega napadalca iz Mure v Zaglebie Lubin je končan. "Rok Sirk je uspešno opravil zdravniški pregled in podpisal triletno pogodbo s poljskim prvoligašem. Kluba sta uskladila pogoje in prav tako podpisala pogodbo o prestopu napadalca iz Mure v Lubin," so potrdili v slovenskem prvoligašu iz Murske Sobote na spletni strani.

Domžale, Olimpija Evropska liga Šport Olimpija, Mura in Domžale v različne smeri po Evropi

30 golov v vseh tekmovanjih

Najboljši strelec Mure v lanski sezoni bo poslej igral v klubu, ki je minulo sezono osvojil šesto mesto v elitnem poljskem prvenstvu. Vrednost prestopa naj bi znašala med 200.000 in 250.000 tisoč evri, a točnega zneska v klubu ne razkrivajo.

Rok Sirk | Avtor: Profimedia Profimedia

Sirk se je v Lubinu pridružil Damjanu Boharju, še enemu nekdanjemu Murašu. Koroški napadalec je za Muro v dveh letih odigral 71 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel tudi 30 zadetkov. Najboljši strelec Mure je v minuli sezoni dosegel 15 zadetkov.

Zlatko Zahović Video Šport Zahović spet prestopil mejo

O Muri le najboljše

To, da je pred dvema letoma prestopil k Muri, vidi kot ključen korak v svoji karieri: "Selitev v Muro je bila ključnega pomena v moji karieri. Zaradi Mure sem tu, kjer sem in hvaležen ji bom do konca življenja. Dveh let v Murski Soboti ne bom pozabil nikoli. Klubu bi se rad zahvalil za zaupanje in priložnost. Muri želim veliko sreče v Evropi in ligi. Fantje so res v redu, super sem se imel med njimi v teh dveh sezonah in privoščim jim čim več uspeha. Vse najboljše želim tudi upravi in navijačem," je za klubsko stran povedal Sirk.

Jasper Cillessen Selitev Šport Iz Barcelone prestopil v rivala

"Fenomenalno se počutim, to je kar velik korak naprej v moji karieri in zaenkrat še zbiram občutke," je najboljši strelec Mure v minuli sezoni še vedno pod vtisom selitve, ki je bila uradno potrjena v petek dopoldne.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.