Šport > Nogomet
291 ogledov

Američani stikali po sobah angleške reprezentance

phil neville Epa
Nenavaden incident se je zgodil le dva dni pred polfinalom tekmo na nogometnem svetovnem prvenstvu za dekleta.

V polfinalu ženskega svetovnega prvenstva v Franciji se bosta pomerili reprezentanci ZDA in Anglije. Obe moštvi imata za seboj dobro prvenstvo, še zlasti prepričljivi pa sta bili v četrtfinalu. 

Angležinje so premagale Norvežanke (3:0), Američanke pa so bile boljše od domačink (2:1). Američanke so izjemno strelsko formo prikazale že v skupinskem delu, na poti do popolnega izkupička treh zmag so zabile 18 golov in prejele nobenega.

Za dvig temperature sta pred tekmo poskrbeli predstavnici ameriške nogometne zveze, ki so nepovabljeni vstopili v hotelske sobe angleških nogometašic, medtem ko so bile te na treningu.

Dekleti nista bili oblečeni v barve ameriške reprezentance, kar je še bolj ujezilo angleško zvezo in selektorja Phila Nevilla. "To ni v skladu z bontonom. V naši organizaciji si česa takšnega ne bi privoščili. Mi smo trenirali, oni pa so bili v tem času v našem hotelu. Jaz tega ne bi naredil in ne bi želel, da to počnejo člani mojega osebja," je povedal Neville.

phil neville | Avtor: Epa Epa

Angleži sicer ne vedo, ali sta Američanki dostopali do sejne sobe, kjer bi lahko naleteli na zaupne taktične informacije. FA se kljub vsem ni odločila za uradno pritožbo na Fifo, čeprav javno najstrožje obsoja dejanja ameriških kolegic.

Selektorka ameriške reprezentance Jill Ellis je poskušala zmanjšati težo incidentu z obrazložitvijo, da sta si članici odpave zgolj ogledovali hotel, da bi ugotovili, ali je primeren za nastanitev v primeru njihove uvrstitve v finale.

"V hotelu sta bili samo administratorka in njena nadrejena. To nima nobene zveze z aroganco, ampak zgolj s pripravami in načrtovanjem," je sporočila.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.