Šport > Nogomet
231 ogledov

Maribor še naprej brez zmage, Aluminij brez poraza

Amadej Maroša Profimedia
Aluminij in Rudar Velenje sta se v 4. krogu prve lige Telekom Slovenije razšla z neodločenim izidom 1:1. Z enakim rezultatom se je končal tudi dvoboj Mure in Maribora.

Nogometaši Maribora, ki blestijo v kvalifikacijah lige prvakov, tudi po 4. krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Na težkem gostovanju pri vedno neugodni Muri, na katerem je njihov trener Darko Milanič spočil nekatere igralce, ki so v evropskih tekmah nosili veliko breme, so v dinamični in zanimivi tekmi osvojili le točko. A to povsem ustreza dogodkom na igrišču, prvi polčas je pripadel Muri, ki je poleg gola imela še nekaj priložnosti, v drugem delu se je položaj obrnil, Štajerci so bili boljši, zasluženo so izenačili.

Popoldanske plohe v Murski Soboti gledalcem niso preprečile, da ne bi napolnili Fazanerije, so pa namočile teren. Na določenih delih igrišča so bile luže, tako da so bile razmere za igro izredno težke. So pa bile primerne za strele od daleč in že v prvem napadu je z njim domačega vratarja Matka Obradovića poskušal presenetiti Nardin Mulahusejnović, a mu to ni uspelo. Nekaj več težav je imel v 13. minuti pri podobnem poskusu Luke Bobičanca gostujoči vratar Kenan Pirić, toda tudi on je rešil svoj gol.

V 29. minuti pa je le moral po žogo v mrežo, zato pa nosi tudi nekaj krivde. Po prostem strelu Bobičanca z leve strani in podaji v kazenski prostor je obstal na golovi črti, pred njim se je neoviran znašel Amadej Maroša, ki je poslal žogo za njegov hrbet.

Po golu so domači "poleteli", pravi čudež je bil, da niso dosegli še kakšnega zadetka. Petnajst minut so oblegali vrata tekmecev, sprožili številne strele proti Piriću, toda poti v mrežo niso našli. Še najbližje drugemu golu je bil Bobičanec, ki je z malo sreče povzročil obilo težav vratarju, ki je na koncu žogo odbil v prečko.

Mariborčani so imeli v prvem delu le eno polpriložnost, zapravil jo je Jasmin Mešanović, v garderobi pa so strnili svoje vrste, na začetku drugega dela, ko so se razmere za igro nekoliko izboljšale, so bili oni tisti, ki so izvedli ofenzivo. Mešanović, Aleks Pihler Mulahusejnović so poskusili s streli, toda premalo natančno.

V 70. minuti pa so vendarle izenačili. Denis Klinar je prodrl po levi strani, podal žogo v sredino, ta je na drugi strani kazenskega prostora prišla do Dina Hotića, ki je malo prej vstopil v igro. Gostujoči zvezni igralec se ni odločil za strel, ampak je zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Martina Milca, ta je močno streljal, žoga je zadela vratnico, od katere se je odbila v mrežo.

Po doseženem golu je Maribor še bolj pritisnil, toda večje priložnosti si ni priigral, Muraši pa so ob koncu izvedli nekaj protinapadov, vendar brez pravega zaključka, tako da se izid ni spremenil.

Tudi Velenje še ni slavilo zmage

Na velenjski klopi je prišlo do zamenjave že pred nekaj dnevi, ko so po tretjem krogu in dveh osvojenih točkah pri Rudarju končali sodelovanje z Almirjem Sulejmanovićem, zamenjal ga je nekdanji kapetan tega kluba Jani Žilnik, ki je za knape igral v sezonah 1995/96 in 1996/97. Aluminij je tekmo po dveh zmagah in remiju začel kot eno od treh neporaženih ekip lige v DP, poleg Mure in Olimpije, za slednjo pa je bil drugi na lestvici po treh krogih. Nadejali so se nadaljevanja uspešne serije proti zaradi poškodb in kartonov oslabljenemu tekmecu. A sta se ekipi na koncu razšli z remijem.

Luka Štor | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi polčas je pripadel domačim, ki so bili boljši tudi v drugem delu. V 22. minuti je Luka Štor poslal žogo z desne strani v kazenski prostor gostov, kjer je utekel kapetan Matic Vrbanec, ki pa je streljal mimo desne vratnice. Že minuto pozneje sta po napaki obrambe gostov ta dva igralca znova zaključila napad gostiteljev, le da je bil podajalec z druge strani kot prvič Vrbanec, Štor pa je z glavo žogo poslal ob desni vratnici v mrežo za svoj tretji zadetek v sezoni.

Rijad Kobiljar je po neuspešno zaključenih prejšnjih napadih domačih na začetku drugega dela nekaj metrov od roba kazenskega prostora sprejel žogo, ki se je po kotu in odbojih prikotalila do njega, ter jo s pravim evrogolom poslal v desni kot vratnice in prečke domačih vrat.

Dve minuti pozneje je Štor za las zgrešil možnost, da bi bolj natančno dolgo žogo ujel in poslal mimo vratarja gostov.

Domačim ni uspelo, da bi preobrnili potek igre, čeprav so bili bolj nevarni tudi v nadaljevanju, prevladovala je dvojica Štor in Vrbanec. Slednjega je četrt ure pred koncem zamenjal Nik Marinšek, ki je bil v zaključku tudi nevaren, tako kot Alen Kranjc, a vratar Rudarja Tomaž Stopajnik, ki se je nekajkrat izkazal z lepimi posredovanji, ni več šel po žogo v svojo mrežo.

Prva liga TS, 4. kolo:

Celje : Bravo  2:2 (1:2) 
Lotrič 45./11-m, 50.; Matko 16., Križan 40.

Aluminij : Rudar  1:1 (1:0)
Štor 23.; Kobiljar 58.

Mura : Maribor  1:1 (1:0)
Maroša 28.; Milec 70.

Nedelja: 
Tabor Sežana - Domžale
Olimpija - Triglav

Lestvica:
1. Aluminij   8
2. Olimpija   7 (-1)
3. Triglav   6 (-1)
4. Mura   5
5. Bravo   4
6. Rudar   3
7. Celje   3
8. Maribor   3
9. Tabor Sežana   3 (-1)
10. Domžale   1 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice