Šport > Nogomet
4753 ogledov

Maribor še verjame, za prenos tekme je poskrbljeno

Maribor:Rosenborg Epa
"Želimo zmagati!" pravijo pri slovenskih državnih prvakih.

Danes ob 19. uri bo na sporedu povratna tekma kvalifikacij za nogometno ligo prvakov med Rosenborgom in Mariborom. Tudi tokrat si slovenski ljubitelji nogometa dvoboj ne bodo mogli ogledati na televizijskih ekranih, so pa v klubu poskrbel za prenos na uradni spletni strani in na klubskem facebooku.

Po zaostanku 1:3 na prvi tekmi pred tednom dni bodo morali Mariborčani v Trondheimu sicer za napredovanje zmagati s 3:0, ali pa s prednostjo dveh zadetkov, če bodo domači dosegli več kot en gol (2:4, 3:5 ...). Ob izidu 1:3 bi bil na sporedu podaljšek.

Izhodišče za vijoličaste tako ni najboljše, po najslabši evropski predstavi Maribora v tem poletju je norveški tekmec v sredo v Ljudskem vrtu zasluženo slavil in slovenske prvake spravil v težak položaj. A kljub težavam se vijoličasti ne predajajo. Medtem so prebrodili tudi trenersko krizo, ki jo je sprožil ponujeni, a ne sprejeti odstop Darka Milaniča konec tedna po tekmi domačega prvenstva proti Sežani, ko so Mariborčani sicer dosegli prvo zmago.

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Darko obupal Šport Zahović zavrnil Milaničev odstop ter udaril po kritikih: "Ne bom dovolil..."

Prvič bo na evropskem gostovanju tudi napadalec Luka Zahović, ki se je vrnil po poškodbi, v ekipi sta tudi Martin Milec in Andrej Kotnik, ki sta izpustila sobotno prvenstveno tekmo.

"Želimo zmagati! Nismo obupali, še vedno verjamemo v napredovanje. Zavedamo se, da bo treba pokazati veliko znanja in odločnosti, imeti tudi nekaj sreče. Igramo proti moštvu, ki je pokazalo, da ima kvaliteto, hitrost. Toda izgubili smo zaradi enega trenutka, do njihovega vodilnega zadetka smo imeli nadzor. Naj se zdaj ta trenutek obrne v našo prid. Treba bo tvegati, ampak ne igrati brezglavo. Ne bomo pozabili, kakšne značilnosti imajo tekmeci. Ta svoj način ponavljajo skozi celotno tekmo, v določeni fazi se bodo tudi branili in naša naloga je v tej zgoščeni postavitvi najti pot do gola. Res smo bili na prvi tekmi rezultatsko daleč, a so bili naši zaključki blizu. Verjamem, da bomo tokrat natančnejši," je pred gostovanjem dejal Milanič.

"Dež, mraz, sneg, sonce, vseeno. Je kar precejšnja temperaturna razlika v primerjavi z Mariborom, toda sem smo prišli z jasnim ciljem. Po preobrat, po napredovanje! Mi smo Maribor! Za nami so številne preizkušnje, takšne in drugačne. Vemo, kako se soočiti s takšnimi situacijami. Napak s prve tekme, s katerimi smo Rosenborgu omogočili prednost, ne smemo ponoviti, smo pa sposobni popraviti učinkovitost. Izziv je velik, vendar naša misija ni nemogoča. Lahko zabijemo tudi 3 gole," pa je razmišljal kapetan Marcos Tavares.

Maribor:Rosenborg Boj za Ligo prvakov Šport Mariborčani že doma zapravili skoraj vse možnosti

Če bo slovenski klub uspešen, jih kot zadnja ovira za ligo prvakov čaka boljši iz dvoboja med zagrebškim Dinamom in budimpeštanskim Ferencvarosem. Če pa bodo vijoličasti izgubili, bodo imeli priložnost priti še do evropske lige prek zmagovalca para Ludogorec - New Saints. Bolgari so si napredovanje praktično že zagotovili.

Komentarjev 1
  • mizimazi 12:45 13.avgust 2019.

    Milaniću...retorično debilni izoljanski sardonček.-...popušili boste...5 : 0