Šport > Nogomet
748 ogledov

Maribor se posipa s pepelom, a obljublja boljše čase

maribor Epa
Slovenski prvak je potegnil črto pod prvih 12 tekem nove sezone.

Mariborski nogometni kolektiv se je v luči uspešne evropske zgodbe in podpovprečnega uvoda v domače prvenstvo odzval z zapisom na uradni spletni stran, kjer je povzel dogajanje v zadnjem mesecu dni.

"38 dni, 12 tekem. 6 na domačem, 6 na mednarodnem prizorišču. Začetek sezone je v znamenju neizprosnega tekmovalnega ritma, tekme se vrstijo ena za drugo. Rezultati niso povsem v skladu z željami, prišlo je do turbulentnega uvoda, ampak to so trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno, umirjeno.

Darko Milanič Slepa ulica Šport Milaniču že pošteno teče voda v grlo

NK Maribor ima svojo pot, v najlepših in najtežjih trenutkih. Cilji kluba so skrbno zasnovani in v vseh teh letih skupnega delovanja smo jim kot upravni odbor v podobni zasedbi dosledno sledili. Nikdar nismo pozabili, kje smo bili in smo tudi v trenutkih rezultatske evforije ostali na trdnih tleh. Klub smo skupaj, z vsemi operativnimi akterji, potegnili iz globokega brezna do največjih uspehov v zgodovini.

Ko ocenjujemo letošnje obdobje julij/avgust, imajo nastopi v evropskih tekmovanjih oznako uspešni. Priti do zadnjega koraka pred nastopi v skupinskem delu evropskega tekmovanja je privilegij, kot edinemu slovenskemu klubu nam je tudi letos uspelo stopiti na zadnjo stopnico, ko le še 180 minut odloča o Evropi v Ljudskem vrtu do zime.

Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši start v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone in se ne glede na želje tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela. Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer. Vijol’čnih 11 oz. 12, 13 ali 14 na posamezni tekmi zmorejo več in bodo to tudi pokazali.

MI SKUPAJ ENO SMO!"

Upravni odbor NK Maribor

Komentarjev 3
 • matermila 09:07 19.avgust 2019.

  Dajte vsakemu svojo žogo,pa naj se žogajo,fuzbal pa naj igrajo tisti,ki to znajo in radi delajo-ne samo za denar.

 • izy 07:58 19.avgust 2019.

  Čas je za menjavo trenerja in vzpostavitev tekmovalnosti znotraj ekipe, ne da je prvih 11 zacementiranih kot, da so bogovi, drugače uspeha ne bo.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 07:58 19.avgust 2019.

  Sami izgovori nič pa se ne bo spremenilo!! Verjetno se pričakuje od navijačev podpora,ki pa je na žalost ne bodo deležni predvsem v širšem obsegu!! Žalivke na račun poštenih navijačev iz okolice Maribora in raznih "čistilk" na katere se prelaga ...prikaži več krivda za neuspehe ZANIČ igralcev,ki ne vedo drugega kot prejemati plače!! Cotar in Zahovič mislita,da je takšno površno opravičilo dovolj za žalivke izrečene ljudem,ki kupijo karte,da se potem vodstvo kluba z žalivkami spravi nad njih!!

Sorodne novice