Šport > Nogomet
838 ogledov

V zagrebškem kotlu obračun slovenskih reprezentančnih prijateljev

Petar Stojanović Josip Iličić SLO Profimedia
Prvo kolo Lige prvakov bo prineslo obračun kolegov iz slovenske izbrane vrste.

Na polnem zagrebškem stadionu Maksimir, kjer pričakujejo več kot 30.000 gledalcev, bo domači Dinamo v sredo zvečer (ob 21. uri) začel svoje letošnje udejstvovanje v Ligi prvakov. Tekmec bo presenečenje lanskega italijanskega prvenstva - Atalanta.

Samir Handanović Liga prvakov Liga prvakov Šport Vratar reševal Barcelono, poraz prvakov, le remi za Handanovića

Pri Dinamu bo na desnem boku zaigral Petar Stojanović, pri gostih bo med vezno in napadalno linijo operiral Josip Iličić. Še nedavno sta oba krojila zmagi Slovenije proti Poljski oziroma Izraelu, sedaj bosta nasprotnika.

Stojanović in Iličić sta prijatelja in ohranjata stike. Ko je bilo jasno, da se bosta srečala v skupini C (v njej sta še Manchester City in Šahtar Doneck), je nemudoma stekla komunikacija.

"Poslal sem mu sporočilo, takoj ko smo na žrebu izvlekli Atalanto. Pogovarjala sva se o tem, kaj bi bilo najbolje za obe ekipi, a to naj ostane med nama," je za hrvaške medije dejal Stojanović.

Stojanović, osem let mlajši od enaintridesetletnega Iličića, je že tri leta član Dinama in ima izkušnje s skupinskim delom Lige prvakov iz sezone 2016/17.

Gonzalo Higuain Video Šport Trenutek norosti, ujet z objektivom

Iličić, v zadnjem obdobju gonilna sila slovenske reprezentance in eden najboljših ofenzivnih vezistov v Serie A, je moral na debi v elinem tekmovanju počakati do poznega obdobja svoje kariere, a namerava priložnost v popolnosti izkoristiti.

"Lepo bo igrati v Zagrebu, blizu doma, pred očmi prijateljev in znancev. Komaj čakam, da se začne," je pred obiskom Maksimirja, kjer ni igral še nikoli, povedal Iličić.

Slednji se je rodil v Prijedorju, še preden je dopolnil eno leto mu je umrl oče. Zatem je Josipova in Igorjeva mati Ana skupaj s sinovoma prišla v Slovenijo in družina se je ustalila v Kranju, pri tamkajšnjem Triglavu je Iličić tudi začel kariero kot sedemletnik.

Vsekakor bo, poleg vseh ostalih slovenskih udeležencev Lige prvakov, zanimivo videti dvoboj izbrancev Matjaža Keka v hrvaški metropoli.

nogomet SLO ISR Po zmagi Šport Iličić: To je le to, kar se pričakuje od nas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice