Šport > Nogomet
226 ogledov

Barcelona, Borussia in Inter tvorijo "Skupino smrti"

žreb Liga prvakov
Liverpool z Napolijem, Oblakov Atletico z Juventusom...

Branilec naslova v nogometni ligi prvakov Liverpool bo v prihajajoči sezoni elitnega tekmovanja igral v skupini E skupaj z Napolijem, Salzburgom in Genkom, je danes odločil žreb nove sezone lige prvakov. Nogometaši Chelseaja, zmagovalci evropske lige, pa so pristali v skupini H z Ajaxom, Valencio in Lillom.

V elitnem tekmovanju bo igralo šest klubov s slovenskimi člani; vratar Jan Oblak (Atletico Madrid) se bo boril v skupini D z Juventusom, Bayerjem iz Leverkusna in Lokomotivo iz Moskve.

Dinamo iz Zagreba s slovenskim reprezentantom Petrom Stojanovićem bo igral v skupini C z Manchester Cityjem, Šahtarjem in Atalanto Josipa Iličića.

Petar Stojanović | Avtor: Epa Epa

Vratar Samir Handanović (Inter Milano) bo v "skupini smrti" z Borussio Dortmund, Barcelono in Slavio iz Prage. Kevin Kampl (Leipzig) pa bo v skupini G igral z Zenitom St. Peterburga, kjer igra Miha Mevlja, v njej pa sta še Benfica in Olympique Lyon.

Poraženci madridskega finala iz Londona so naleteli na nemške prvake iz Münchna, kluba se v uradnih evropskih tekmovanjih nista pomerila že od sezone 1984/85. V tej skupini bosta bržčas brez pravih možnosti Olympiacos in Crvena zvzeda.

Zmagovalci angleške premer lige iz Manchestra so tudi dobili navidez lahko skupino z Atalanto, Šahtarjem in Dinamom. V zadnji sezoni je City že igral s Šahtarjem in dobil tekmi skupno kar z 9:0. Precej bolj pa se bo verjetno iskrilo na zvezdniškem obračunu skupine A, kjer sta v vlogah favoritov Real Madrid in Paris St. Germain. Zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo pa se bo, tako kot v prejšnji sezoni, spet pomeril z Oblakovim Atleticom. Morda najbolj izenačena skupina brez izrazitih favoritov pa je tista z Zenitom, Benfico, Lyonom in Leipzigom.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred današnjim žrebom so moštva razdelili v štiri kakovostne bobne. Upoštevali so pravila o neigranju klubov iz iste države v skupini, delno pa so delegirali žreb le tako, da se ne bi srečala kluba iz Rusije in Ukrajine.

Na poti do skupinskega dela lige prvakov si je 26 moštev nastop zagotovilo že prek državnih tekmovanj, le šest pa jih je na koncu dolgih poletnih kvalifikacij prišlo do vozovnice po tej poti: Ajax, Olympiacos iz Pireja, beograjska Crvena zvezda, Dinamo iz Zagreba, Brugge in Slavia Praga.

Skupinski del lige prvakov se bo začel 17. in 18. septembra, tekme pa bodo nato še 1. in 2. oktobra, 22. in 23. oktobra, 5. in 6. novembra, 26. in 27. novembra ter 10. in 11. decembra.

* žreb lige prvakov:
- skupina A:
Paris St. Germain
Real Madrid
Club Brugge
Galatasaray

- skupina B:
Bayern München
Tottenham Hotspur
Olympiacos
Crvena zvezda

- skupina C:
Manchester City
Šahtar Donjeck
Dinamo Zagreb
Atalanta

- skupina D:
Juventus
Atletico Madrid
Bayer Leverkusen
Lokomotiv Moskva

- skupina E:
Liverpool
Napoli
Salzburg
Genk

- skupina F:
Barcelona
Borussia Dortmund
Inter Milano
Slavia Praga

- skupina G:
Zenit St. Peterburg
Benfica
Olympique Lyon
Leipzig

- skupina H:
Chelsea
Ajax
Valencia
Lille

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice