Šport > Nogomet
6277 ogledov

Hrvati na kontroverzno srbsko potezo odgovorili z enako mero

traktor Maksimir Zagreb BBB Facebook
V torek zvečer sta si tako srbski kot hrvaški prvak zagotovila uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, obenem pa razburkala nekaj navijaških strasti.

Crvena zvezda je v play-offu izločila švicarski Young Boys, medtem ko je Dinamo Zagreb opravil z norveškim Rosenborgom. Tako rdeče-beli kot modri bodo tako igrali v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja.

Že dan pred srečanjem med Zvezdo in Young Boys v Beogradu so v srbskem klubu poskrbeli za nenavadno potezo. Pred stadion s popularnim imenom Marakana so namreč postavili tank in nanj izobesili zastavo.

Po poročanju srbskih medijev naj bi šlo za tank modela T-55 s 100 mm topom, bojno vozilo pa naj bi bilo zaplenjeno hrvaškim silam med bitko za Vukovar.

tank Marakana Foto/Video Šport Pred kultnim stadionom kontroverzna atrakcija

Na hrvaški odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Pred zagrebškim stadionom Maksimir, kjer domuje Dinamo, se je v torkovih popoldanskih urah pojavil - traktor.

Tisti, ki se spominjate eksodusa iz Krajine in okolice Knina leta 1995, ko je na tisoče Srbov zapustilo domove prav na traktorjih, boste najbrž dobro razumeli, kaj so hoteli povedati Hrvati.

Traktor so pred Maksimir postavili pripadniki navijaške skupine Bad Blue Boys, najzvestejši privrženci Dinama, in tako odgovorili na potezo Delij - pristašev Zvezde.

Petar Stojanović Kvalifikacije Šport Petar Stojanović šesti slovenski nogometaš v Ligi prvakov
Komentarjev 3
  • Žurnalček 14:21 28.avgust 2019.

    V isti skupini nego šta , pa naj se pokoljejo med seboj , če so tolk ruknjeni !

  • mizimazi 09:49 28.avgust 2019.

    No....zdej bo pa Cefo zrihtu da bojo oboji v isti skupini LP...

Sorodne novice