Šport > Nogomet
684 ogledov

Iličić: To je le to, kar se pričakuje od nas

nogomet SLO ISR Saša Despot
"Vsaka naslednja tekma je odločilna," meni Josip Iličić.

Slovenska reprezentanca je v septemberskem ciklusu kvalifikacij prišla do šestih točk, v Ljubljani so morali premoč četi Matjaža Keka priznati Poljaki in Izraelci. Eden ključnih mož pri obeh zmagah je bil Josip Iličić, ki je še enkrat dokazal, da gre za igralca, ki lahko z eno potezo odloči tekmo.

"Poznalo se je, da so imeli dan počitka več. Tu so imeli prednost. Na koncu pa smo imeli dovolj svežine, da smo tekmo vseeno dobili," je po težko priborjeni zmagi s 3:2 proti Izraelu dejal 'fantazist' v slovenski izbrani vrsti. 

nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.

Izraelci so po prvih 45 minutah zaostajali z 0:1, nato pa na začetku drugega polčasa dvakrat premagali Jana Oblaka in povedli z 2:1. "Vsekakor se je težko vrniti, če zaostajaš, tudi nasprotna ekipa se drugače postavi na igrišču. Spremenili so sistem in so zaigrali s štirimi zadaj. Morda se na začetku nismo najboljše znašli in smo dobili po kotu ta nesrečen zadetek, ko se je poškodoval Struna. Ampak nato smo pokazali naš karakter, voljo in željo. To je to, kar se pričakuje od nas. V bistvu moramo s tem nadaljevati. Vemo, da je pred nami dolga pot. Ni lahkih tekem, do konca bo še zelo napeto," je dejal Iličić.

nogomet SLO ISR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V skupini G ima še naprej kar pet reprezentanc možnost, da se uvrsti na eno izmed prvih dveh mest, ki vodita na evropsko prvenstvo 2020, odpisana je brez točk le Latvija. Poljska, ki je v september vstopila z 12 točkami, je na dveh tekmah tokrat osvojila le točko in je zdaj pri 13 točkah, sledi Slovenija z 11 točkami, Avstrija jih ima 10, Makedonija in Izrael pa osem.

nogomet SLO ISR Foto Šport Gol za Euro? Slovenija do zmage v 90. minuti!

Slovenci se bodo 10. oktobra v gosteh pomerili z Makedonci, nato bodo tri dni kasneje gostili Avstrijce, novembra pa jih čakata še domači dvoboj z Latvijo in gostovanje pri Poljski. 

"Vse te tekme so odločilne, v vsak dvoboj pa bomo krenili po zmago. Poizkusili bomo dati vse od sebe. Če bomo dobili vse tekme, se bomo uvrstili na Euro. Mislim, da je treba nadaljevati na isti način kot smo odigrali zadnji tekmi," je zaključil član Atalante.

 

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:53 10.september 2019.

    Čestitke vsem igralcem in seveda Keku!! Na zadnjih dveh tekmak ni bilo slabega igralca!! Igrali so borbeno in igra za vsako žogo vedno prinese dober rezultat!! Matjaža bi edino prosil naj si vzame eno popoldne čas in zinštrira Milanič,da nebodo ...prikaži več igralci Maribora igrali na pol v spanju!!