Šport > Nogomet
196 ogledov

"Še bolj bomo trpeli"

nogomet Slovenija - Poljska Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 gostila Izrael.

Slovenci, navdahnjeni z veliko petkovo zmago proti Poljski, tudi proti Izraelcem merijo na zmago, a opozarjajo, da bo treba še bolj trpeti kot proti Poljakom.

"Vesel sem, da se je reprezentančni nogomet vrnil v novice, vse to pomeni samo nov izziv, cilj. Izhodišče pa je tako, kot je. Želim si še večjo motivacijo, voljni moment, bomo pa še bolj kot proti Poljski morali trpeti, da pridemo do pozitivnega rezultata," je pred novm dvobojem razmišljal selektor Matjaž Kek.

V skupini G po petih tekmah vodi Poljska z 12 točkami, sledi Avstrija z devetimi, Slovenija in Izrael imata po osem točk, Severna Makedonija jih je zbrala pet, Latvija pa je še brez točke.

nogomet Slovenija - Poljska Foto Šport Slovenci v polnih Stožicah utišali samozavestne Poljake

Kek je napovedal kakšno spremembo v postavi v primerjavi s Poljsko, zagotovo ne bo mogel računati na Domna Črnigoja, ki ga zaradi poškodbe ni več v reprezentančnem taboru. Bo pa spet na voljo kapetan Bojan Jokić, ki je odslužil kazen zaradi kartonov.

Slovenska vrsta je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Izrael pa je 84. Doslej se je z Izraelom merila štirikrat, na teh tekmah ima zmago in tri neodločene izide. Neodločeno 1:1 je bilo tudi na prvi medsebojni tekmi teh kvalifikacij v Haifi, kjer je zadetek za takratne gostitelje dosegel njihov najnevarnejši mož Eran Zahavi.

Slovenijo po današnjem obračunu do konca kvalifikacij čakata še gostovanji v Severni Makedoniji in na Poljskem ter domača obračuna z Avstrijo in Latvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice