Šport > Nogomet
22754 ogledov

Potožil nad slabostjo, ponoči umrl

Jarzinho Pieter Reševalni pas/Twitter
Eno od trenutno aktivnih reprezentanc je zadela tragedija.

V Severni in Srednji Ameriki (zveza CONCACAF) igrajo nogometno Ligo narodov, sorodno evropskemu tekmovanju, ki se je odvilo v lanskem letu.

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Fifa 20 Šport Tako dober je! Janu Oblaku se je vrhunsko poklonila tudi slavna video igra!

Član najmočnejše skupine CONCACAF Lige narodov je tudi reprezentanca Curaçaa, otoka, nekaj deset kilometrov oddaljenega od severne venezuelske obale. Nekdanja nizozemska kolonija premore okrog 160.000 prebivalcev, a se ponaša z nekaj dobrimi nogometaši.

Med njimi je bil tudi enaintridesetletni vratar Jarzinho Pieter. Slednji je bil še v soboto del izbrane vrste, ko je Curaçao na domači zelenici ugnal Haiti (1:0).

Pieter je na srečanju v prestolnici Willemstadu sedel na klopi, v celotnem poteku kariere pa je član kluba Centro Dominguito za svojo državo zbral 12 nastopov med letoma 2013 in 2019.

nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.

Pieter je s soigralci po sobotni zmagi odpotoval v haitijsko prestolnico Port-au-Prince in se pripravljal na še drugi obračun proti omenjeni ekipi. V nedeljo je reprezentačnemu zdravniku potožil nad slabostjo. Zatem je odšel v svojo sobo, a se ni več prebudil.

Lokalni mediji na Haitiju poročajo, da je bil za Pieterjevo prezgodnjo smrt kriv srčni zastoj. Več o tragičnem dogodku še ni znanega.

Kot dodajajo mediji, se bo srečanje med Haitijem in Curaçaom, z začetkom ob polnoči v noči na sredo po srednjeevropskem času, vendarle odigralo. Igralci se bodo umrlemu poklonili z minuto molka in črnimi žalnimi trakovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice