Šport > Nogomet
1722 ogledov

Sramotna napaka Francozov: Albanija=Andora=Armenija

Albanska nogometna reprezentanca Epa
Tekma se je zaradi neverjetnega spodrsljaja organizatorjev začela z 10-minutno zamudo.

Francoska nogometna reprezentanca je v soboto v kvalifikacijah za Euro s 4:1 premagala Albanijo, tekma pa se je po sramotni napaki organizatorjev v Parizu začela z desetminutno zamudo. Razlog je bila napačna himna pred tekmo; namesto albanske so gostujočim reprezentantom zavrteli andorsko, nato pa je spiker na stadionu miril še "armenske navijače".

Francoski organizatorji so si v St. Dennisu pred kvalifikacijsko tekmo z Albanijo privoščili sramotno napako. Najprej je na Stade de Franceu glasno zadonela andorska namesto albanske himne, ki so jo prireditelji kljub zbeganim pogledom nogometašev in številnim žvižgom s tribun odvrteli do konca. Ko so le ugotovili, da gre za napako, so kot v rubriki, saj ni res, pa je, zagrešili še drugi veliki faux pas.

Glavni napovedovalec na stadionu se je opravičil za napako, češ da imajo tehnične težave s himno, nato pa pozval navijače, naj zdaj prisluhnejo in "spoštujejo himno Armenije". Nato je opazil svoj spodrsljaj in se popravil v "Albanije".

Potem so organizatorji le zavrteli pravo, albansko himno, ki so jo na stadionu pozdravili z bučnim aplavzom, tekma pa se je začela s skoraj desetminutno zamudo.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je pozneje na svoji spletni strani zapisala, da je šlo za himno Andore namesto Albanije. Naslednji tekmec Francozov v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je sicer Andora, s katero se bodo svetovni prvaki pomerili v torek.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:13 08.september 2019.

    Ti francoski klošarji nimajo pojma,kje sploh je Albanija in še za mnoge druge države ne vedo v svoji bližini?Isti klošarji so Avstrijci in Italijani imajo tut pomanjkanje splošne razgledanosti.