Šport > Nogomet
332 ogledov

Slovenski tekmeci remizirali

Izrael : Makedonija Epa
Nogometaši Izraela, ki bodo v ponedeljek v Stožicah igrali proti Sloveniji, so na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 pred domačimi gledalci igrali neodločeno 1:1 proti Severni Makedoniji.

V skupini G je za Izrael zadel Eran Zahavi v 55. minuti, zanj je bil to že osmi zadetek v kvalifikacijah, za Makedonce pa je bil uspešen Arijan Ademi v 64. minuti. Preostali tekmi 5. kroga v tej skupini bosta v petek ob 20.45, in sicer Slovenija - Poljska in Avstrija - Latvija. Izrael ima po petih tekmah osem točk in je na drugem mestu v skupini, Severna Makedonija pa je pri petih točkah.

slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Prelomni tekmi Šport Ogromno vstopnic že pošlo, Poljaki in Izraelci v stožiškem kotlu
Jan Oblak in Robert Lewandowski To bo spektakel! Šport Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu

V skupini J je Italija na peti tekmi še petič zmagala. Tokrat je gostovala v Armeniji in slavila s 3:1. Za "azzurre", ki kljub še nekaj razveljavljenim zadetkom niso prepričali z igro, sta zadela Andrea Belotti v 28. in 80. minuti ter Lorenzo Pellegrini v 77. minuti. Pri domačih je bil uspešen Alexander Karapetian, ki pa je bil izključen že v 45. minuti.

Italijanska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Finska se je utrdila na drugem mestu z zmago 1:0 proti Grčiji, edini zadetek je prispeval Teemu Pukki z bele pike v 52. minuti. Gladko zmago je vpisala Bosna in Hercegovina, ki je s 5:0 odpravila Lihtenštajn. Amer Gojak je zadel dvakrat, Haris Duljević, Edin Džeko in Edin Višća pa po enkrat.

V skupini D je na vrhu ostala Irska, ki je igrala 1:1 s Švico. Fabian Schär je goste popeljal v vodstvo v 74. minuti, v 85. pa je izenačil David McGoldrick. Danci so s 6:0 slavili na gostovanju pri Gibraltarju. Christian Eriksen in Christian Gytkjaer sta zadela po dvakrat.

Švicarska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

V skupini F pa so Španci zmagali še petič, tokrat v Romuniji z 2:1. Sergio Ramos in Paco Alcacer sta Špance popeljala do vodstva z 2:0, Florin Andone je zmanjšal zaostanek v 59. minuti, Diego Llorente pa je v 79. minuti dobil rdeči karton. Na drugem mestu so Švedi, ki so s 4:0 slavili na Ferskih otokih. Alexander Isak je dosegel prva dva zadetka na tekmi. Norveška pa je z 2:0 premagala Malto, Sander Berge in Joshua King sta bila strelca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice