Šport > Nogomet
2902 ogledov

Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.

nogomet SLO ISR Saša Despot
Benjamin Verbič je po drugi zmagi Slovenije v nekaj dneh večkrat pohvalil navijače.

Benjamin Verbič je dobro uro po tekmi še vedno odgovarjal novinarjem, bližala se je polnoč, njegovi prijatelji pa so nekoliko stran potrpežljivo čakali na strelca dveh zadetkov Slovenije proti Izraelu. Odločilnega je dosegel na začetku sodnikovega dodatka drugega polčasa, ko je s strelom z glavo poskrbel za končnih 3:2, Slovenija pa se je z novimi tremi točkami prebila na drugo mesto skupine G, ki bi ji ob koncu kvalifikacij prineslo uvrstitev na evropsko prvenstvo.

"Delali smo več napak kot na dvoboju s Poljsko, a na koncu je takšna zmaga še slajša. Ko dobiš takšen dvoboj, je veselje v slačilnici res veliko. Mislim, da smo si zaslužili končati ta reprezentančni ciklus z vsemi šestimi točkami," je po prigarani zmagi proti Izraelcem dejal Verbič.

Ta je gostujočo obrambo matiral že ob koncu prvega polčasa, a je nato Izraelcem v drugem polčasu uspel preobrat. "V garderobi smo se ob polčasu dogovorili, da bomo zaigrali konkretneje, a nam to žal ni uspelo. Izraelci so pritisnili. Poznalo se, da so imeli dan počitka več. Ampak po zaostanku z 1:2 so nas dvignili navijači. Ljudje so nas res spodbujali, kot da bi verjeli, da bomo na koncu zmagali. Mislim, da je to botrovalo uspehu. Res bi pohvalil gledalce. Morda jih je bilo res nekoliko manj kot proti Poljski, ampak je bilo vzdušje še boljše. Vseskozi so nas podpirali, kar je najpomembnejše. Dali so nam dodatno energijo, ponosen sem na njih," je tokratni recept za uspeh pojasnil nogometaš kijevskega Dinama in pozval tudi navijaške skupine, da se vnejo na stadion, ko igra izbrana vrsta: "To bi nam res pomagalo."

nogomet SLO ISR Foto Šport Gol za Euro? Slovenija do zmage v 90. minuti!

Roman Bezjak je zadel za 2:2, Slovenci pa se z remijem niso želeli zadovoljiti. "Vedeli smo, da to zmoremo. Verjeli smo do 90. minute in to nas je na koncu nagradilo. Že na prvem medsebojnem dvoboju smo bili kakovostnejši, priigrali smo si več priložnosti. Tudi danes smo imeli več izrazitejših priložnosti kot Izrael. Že prej bi si lahko zadeli tisti tretji zadetek, na primer, ko je streljal Šporar, ne vem, kako je vratar sploh uspel obraniti njegov poizkus. Škoda! Na srečo imamo v teh kvalifikacijah malce več sreče kot v ligi narodov in točke so ostale doma."

"Ko smo zadeli za 2:2, sem vedel, da ne moremo izgubiti. Da če nam uspe izkoristiti tisto šanso, ko bo prišla, da bomo osvojili vse tri točke. Hvala Bogu, da je bila fortuna na naši strani."

nogomet SLO ISR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

In kako je doživeti odločilni gol v zadnjih minutah dvoboja? "Kurtić mi je res izvrstno podal. Videl sem, da sem sam, udaril pa sem v nasprotno stran v katero je tekel vratar in žoga je končala v mreži. To je res lep občutek, ko zabiješ za zmago Slovenije. Bi bilo pa prehitro reči, da je to najlepši dan v moji karieri. Pravzaprav nismo naredili še nič. Odigrati je treba še štiri tekme in bomo videli. Morda se bom kasneje res tega spominjal kot najlepšega trenutka v karieri."

Jasminu Kurtiću je vidno odleglo, ko je asistiral za zmagoviti zadetek, saj je s slabo podajo omogočil drugi gol Izraelcev. "Tam je slabo podal, ampak to se lahko zgodi vsakemu igralcu. Zahavi je res izjemno zadel in to ni bila Kurtićeva napaka. To se pač zgodi. Nato je res vrhunsko odigral do konca, videlo se je, da ima glavo na pravem mestu. Boril se je do konca, pokazal je željo in borbenost, enako kot vsi na zelenici."

Je bila pa zmaga tokrat tudi lepo darilo za selektorja Matjaža Keka in Jureta Balkovca, ki sta praznovala rojstna dneva. "Ni važno, kdo ima rojstni dan; če je to selektor, ali pa predsednik države. Vse je isto. Balki je sicer dejal, da bi bila zmaga najlepše darilo zanj in to smo tudi naredili."

Slovenija zdaj na drugem mestu lestvice zaostaja le dve točki za vodilno Poljsko, ki je doslej zbrala 13 točk, ima pa točko več od Avstrije, Severna Makedonija in Izrael pa sta pri osmih točkah. "Vsekakor je naš cilj, da ostanemo vsaj drugi. Gremo od tekme do tekme."

nogomet SLO ISR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Naslednjo tekmo bodo Slovenci odigrali v Skopju: "Zdaj smo letvico postavili res visoko, ampak to smo si tudi želeli. Tu nas je publika vseskozi spodbujala, kar je pripomoglo k uspehu, zdaj pa bomo morali dokazati, da znamo igrati tudi v gosteh. Makedonci so dober tekmec. Zdaj najprej nazaj v klube, nato pa iz tekme v tekmo."

Vzdušje na terenu in na tribunah je v zadnjem času drugačno kot ob slabih predstavah v ligi narodov: "Vsekakor je malce drugače. Tudi ekipa igra drugače. Vsekakor na to vplivajo rezultati, ampak menim, da je srce in karakter ekipe najpomembnejši, da je to tisto, kar privabi ljudi na stadion. Upam, da bo tako tudi naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice