Šport > Nogomet
1687 ogledov

Pet Kubancev po tekmi zaprosilo za azil

Kuba CONCACAF Profimedia
Številni kubanski športniki iščejo nove priložnosti.

Pet nogometašev Kube je po porazu s Kanado v nogometni Ligi narodov Srednje in Severne Amerike ter Karibov (CONCACAF) v tej severnoameriški državi zaprosilo za azil, je v ponedeljek poročala državna kubanska televizija.

sveča Tragedija Šport Potožil nad slabostjo, ponoči umrl

Kuba je v Torontu visoko izgubila (6:0) uvodno preizkušnjo tekmovanja proti gostiteljici Kanadi. Po porazu pa se je pet nogometašev, Yordan Santa Cruz, Andy Baquero, David Urgellés, Orlendiz Benítez in Alejandro Portal, odločilo, da se s preostalimi reprezentanti ne bodo vrnili nazaj na Kubo, ampak bodo v Kanadi zaprosili za azil.

Na kubanski televiziji so dejanje peterice prebežnikov označili kot "vsega obžalovanja vredno", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Med omenjeno peterico velja Santa Cruz za enega najboljših kubanskih igralcev, skupaj z Baquerom je bil član kubanske reprezentance, ki se je leta 2013 uvrstila na svetovno prvenstvo v kategoriji do 20 let.

nogomet SLO ISR Junak Šport Verbič: Če je bil gol najlepši trenutek? Pravzaprav to ni nič.

Po podatkih kanadskih medijev je v zadnjih sedemnajstih letih 44 igralcev s Kube med športnimi turnirji poiskalo zatočišče v državah gostiteljicah športnih tekmovanj. Junija je četverica nogometašev zapustila ekipo med gostovanjem na turnirju za zlati pokal v Združenih državah Amerike.

Po smrti kubanskega voditelja Fidela Castra se je komunistični režim sicer precej omehčal, vendar pa se zaradi zaostrene trgovinske zapore, ki so jo vpeljale ZDA, ter posledičnega pomanjkanja in slabih gospodarskih razmer številni Kubanci v iskanju boljšega življenja še vedno odločajo za pobeg iz tega sicer turističnega bisera Karibov.

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Fifa 20 Šport Tako dober je! Janu Oblaku se je vrhunsko poklonila tudi slavna video igra!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice