Šport
80 ogledov

Popolna sprememba Davisovega pokala

Belgija Davisov pokal EPA
Pri Mednarodni teniški zvezi načrtijejo ogromno spremembo.

Mednarodna teniška zveza ITF je razkrila ambiciozni načrt, ki bi povsem spremenil Davisov pokal. Neke vrsto svetovno prvenstvo bi potekalo na edinstveni lokaciji in med 18 reprezentancami, ki bi najprej odigrale skupinski del, zatem pa še izločilne boje. K igranju Davisovega pokala bi igralce pritegnili tudi z višjim denarnim skladom.

ITF bo po novem razpolagala s kar tremi milijardami dolarjev, kolikor je vredna 25-letna partnerska pogodba med ITF in investicijskim podjetjem Kosmos, ki ga vodi španski nogometaš in član Barcelone Gerard Pique s podporo predsednika japonskega podjetja Rakuten Hiroshija Mikitanija.

Nov format Davisvoega pokala bi potekal en teden v novembru, temu bi sledili izločilni boji. Igralci bi odigrali dva posamična dvoboja in eno igro dvojic.

ITF si želi novo obliko tekmovanja preizkusiti že v naslednji sezoni, a morajo to potrditi na zasedanju generalne skupščine, ki bo avgusta na Floridi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.