Šport > Nogomet
682 ogledov

Barçini igralci so se na vse pretege trudili pomagati Neymarju

gerard pique Epa
Neuspešna vrnitev Neymarja je bila ena od najodmevnejših propadlih akcij poletnega prestopnega roka.

Najdražjemu nogometašu vseh časov se poleti ni uspelo vrniti na Camp Nouu, ki ga je zapustil leta 2017 in se preselil k Paris Saint-Germainu. Brazilec naj bi bil zelo naklonjen vrnitvi k nekdanjemu klubu, vendar španski in francoski prvak poleti nista našla skupnega jezika.

Za vrnitev napadalca so se zavzeli številni nogometaši Barcelone, vključno z Lionelom Messijem, ki naj bi prijatelju celo svetoval, kako in na kakšen način naj zgradi porušene mostove med njim, navijači in vodstvom kluba.

neymar messi pique | Avtor: Epa Epa

messi neymar Messijevo razkritje Šport Neymar iz prve roke izvedel, kako se lahko vrne v Barcelono

V akcijo so se vključilu tudi drugi člani slačilnice, ki so bili pripravljeni pristati na preprazporeditev plač, a se je nato zataknilo drugje. 

Barcelona je poskušala v dogovor vključiti Philippeja Coutinha in Ivana Rakitića, temu pa bi dodala še 40 milijonov evrov, a je PSG ponudbo zavnil.

Katalonci so nato v skrajni sili predlagali posojo z možnjostjo kasnejšega odkupa, vendar so Parižani predlog označili za žaljivega.

Na koncu je dogovor propadel, Neymar pa je ostal nogometaš PSG-ja.

Antoine Griezmann Konec sage Šport Končno dogovor glede Griezmanna, ki postaja tretji najdražji vseh časov

"Nismo se odpovedali denarju, temveč so predsedniku predlagali, da lahko spremenimo naše pogodbe, saj se vsi dobro zavedamo pravil finančnega fair-playa. Namesto da bi toliko in toliko zaslužil prvo leto, bi lahko del zneska prenesli v drugo, tretje ali četrto leto," je predlog slačilnice v pogovoru za El Larguero povzel Gerard Piqué.

Lionel Messi Pogreša Ronalda Šport Messi: Nisem želel podpisati pogodbe z Barcelono do konca kariere

"Želeli smo pomagati klubu in če se lahko izognemo težavam zaradi finančnega fair-playa, smo to tudi pripravljeni narediti. Namesto da bi pristali na nižanje plač, smo iskali formulo, da bi si lahko Barça privoščila Neymarja. Takrat se nam je to zdelo dobra ideja, a nato so se pojavile druge težave," je dodal branilec.

Spregovoril je tudi o možnosti, da bi Neymar še kdaj oblekel dres katalonskega kluba. "V nogometu je vse mogoče. Neymarju smo povedali, da odhaja v 'zapor z zlato kletko'. V nogometu se lahko marsikaj zgodi in vrata se nenadoma odprejo," je prepričan Piqué.

Camp Nou razgled La Liga Šport Znano, kdaj bo odigran odpovedani El Clásico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.