Šport > Nogomet
325 ogledov

Usoda Clásica še ni jasna, La Liga vložila pritožbo

Camp Nou Epa
Veliki derbi španske nogometne lige bi moral biti odigran konec tega tedna, a se to ne bo zgodilo.

Vodstvo španskega nogometnega prvenstva La Lige je danes napovedalo pritožbo na odločitev španske nogometne zveze RFEF, ki je derbi španskega prvenstva med Barcelono in madridskim Realom, ki bi moral biti v soboto na katalonskem stadionu Camp Nou, preložila na 18. december. Španska zveza se je za omenjeni datum odločila s soglasjem obeh klubov.

Camp Nou razgled La Liga Šport Znano, kdaj bo odigran odpovedani El Clásico

Enega najbolj slovitih derbijev na svetu, El Clásico, so prestavili prejšnji teden zaradi nemirov in protestov, potem ko je špansko vrhovno sodišče devet katalonskih voditeljev zaradi njihove vloge v poskusu odcepitve Katalonije od Španije leta 2017 obsodilo na od devet do 13 let zapora.

Pravzaprav je prav vodstvo La Lige predlagalo preložitev tekme, a si želi, da bi bila ta 4. decembra. Vodstvo La Lige se z novim datumom ne strinja, saj naj bi novi termin sovpadal s tekmami v Kraljevem pokalu in tako vpletenim klubom povzročil izpad dohodka.

La Liga je še poudarila, da pravila velevajo, da se preložena tekma odigra na prvi možen termin, ki je 4. december, ob tem pa dodala, da klubi nimajo te moči, da bi se sami odločali za termine tekem.

Barcelona se je minuli vikend povzpela na vrh La Lige in ima točko več od Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice