Šport > Nogomet
2480 ogledov

Jan Oblak in soigralci si lahko oddahnejo

Jan Oblak Profimedia
Ujeli roparje, ki so prežali na zvezdnike Reala in Atletica.

Nogometaši Real Madrida in Atletico Madrida si lahko nekoliko oddahnejo. Španska policija je namreč ujela tolpo roparjev, ki je v preteklih mesecih ropala njihove domove, ko so nogometaši obeh klubov nastopali v gosteh.

V operaciji 'Habitat rinia' je španska Civilna garda aretirala pet oseb, koordinirano akcijo je izpeljala v Toledu, ki se nahaja 70 kilometrov južno od prestolnice. Peterica je osumljena za vlomov v prebivališča nekaterih nogometnih zvezdnikov. V skupini aretiranih so štirje Albanci in en Španec. Eden izmed četverice Albancev je sicer star znanec španske policije, leta 2007 je bil aretiran kot član tolpe, ki je na njegovem domu nasilno napadla španskega poslovneža Joséja Luisa Morena.

Osumljenci so bili aktivni v zadnjih mesecih, odsotnost nogometašev pa so spremljali preko socialnih omrežij. Najpogosteje so vlamljali, ko so žrtve igrale na gostovanjih, zaustavilo jih ni tudi dejstvo, da so bili včasih v hišah preostali člani družin, ali uslužbenci zvezdnikov. Ukradli so nakit, luksuzne avtomobile, na tisoče evrov, poleg tega pa tudi medaljo iz finala lige prvakov pri članu Atletica Thomasu Parteyju. Slednjo so policisti našli ob aretacijah osumljencev.

"Akcija je ciljala na uničenje ene izmed najnevarnejših verig mednarodnega kriminala. Uspelo nam je v sodelovanju z ostalimi članicami Evropske skupnosti, njihovih institucij in agencij, a tudi s pomočjo držav zunaj EU," so v sporočilu za javnost zapisali pri Civilni gardi.

Ob ropu Parteyjeve hiše je bila prisotna hišna pomočnica, isti dan, ko je bil na sporedu madridski derbi, pa je vlom doživel tudi član Reala Casemiro. Junija so lopovi napadli dom Alvara Morate, v hiši pa so bili takrat njegova žena in otroci. Vlome so v naslednjih mesecih doživeli še Lucas Vázquez, Isco in Zinedine Zidane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice