Šport > Nogomet
51382 ogledov

"Z Ronaldom sem spal večkrat kot z ženo."

roberto carlos Epa
Ikona madridskega Reala o vplivu o moči in vplivu, s katerima je na prelomu tisočletja razpolagala galaktična zasedba kraljevega kluba.

Roberto Carlos, nekdanji levi bočni branilec Real Madrida (1996-2007), je v intervjuju za portugalsko televizijo odkril zanimive podrobnosti o enem bolj kontroverznih obdobij v zgodovini španskega velikana. 

Zvezdniško zasedbo kluba, ki rezultatsko ni upravičila vrtoglavih investicij, so v prvih letih novega tisočletja poleg Carlosa tvorili nogometni velikani, kot so Luis Figo, Zinedine Zidane in David Beckham.

Nogometaši so takrat uživali v razkošnem in zvezdniškem življenju, medtem ko so trenerji, ki se niso uklonili njihovim muham, hitro pristali na cesti.

Med "žrtvami" se je takrat znašel španski strateg José Antonio Camacho, ki se je leta 1998 obdržal le 22 dni, bistveno dlje pa ni trajal niti njegov drugi mandat šest let pozneje.

"V galaktični eri nas je bilo sedem. V garderobi je bila to nevarna situacija. Vedno smo se dobri razumeli, razen s Camachom, ki je zdržal deset dni. Bil je zelo resen, imel je bogato zgodovino pri Realu. Dejal nam je, da se moramo vsi udeležiti treninga ob 7h zjutraj. Običajno smo trenirali ob 10.30. Poskušali smo ga pregovoriti, saj smo imeli svoje navade," je razkril Brazilec.

ronaldo roberto carlos | Avtor: Epa Epa

Podobna usoda je doletela Vanderleija Luxembourga, ki si je nogometašem drznil prepovedati uživati alkohol. "Zgodilo se mu je isto kot Camachu. Pred večerjo smo bili vajeni piti vino ali pivo. Na mizi je bila vedno streklenica vina. Z Ronaldom sva mu dejala: 'Profesor, ljudje imajo svoje navade, spoznal jih boš, a ne poskušaj jih spreminjati. Ne odrekaj nam vina ali piva, ker bodo drugače težave. In kaj je naredil? Najprej je prepovedal vino, nato pa še pivo. Zdržal je tri mesece," se je pohvalil 46-letnik.

Precej bolj jim je bil na kožo pisan Vicente del Bosque. "Bil je naš prijatelj. Nismo potrebovali pravil. Točno smo vedeli, kaj želi od nas. V ponedeljek smo trenirali ob petih popoldne. Včasih tudi v torek. Ni zahteval, da se na treningu zglasimo ob 11h, ker se nihče ne bi prikazal."

"Ko razmišljam za nazaj, se sprašujem, kako smo si sploh lahko privoščili takšne neumnosti. Zasebna letala na vsaki tekmi, vedno in povsod. Po koncu tekme smo se vsak s svojim avtomobilom peljali na letališče. Vsi smo leteli z zasebnimi letali. Beckham je odletel bogve kam, Figo in Zidane prav tako, jaz in Ronaldo... in naslednji dan smo imeli vedno trening. Molil sem za sobotne tekme, da sem šel lahko v nedeljo na dirko formule 1. Vse to z zasebnimi letali," je povedal Carlos.

Spregovoril je tudi o nekdanjem klubskem soigralcu, s katerim sta leta 2002 osvojila naslov svetovnega prvaka. "Ronalda sem spoznal leta 1993 in od tistega trenutka sva si vedno delila sobo. Z Ronaldom sem spal večkrat kot s svojo ženo," je sklenil Brazilec.

Komentarjev 3
  • Avatar Elikressa
    Elikressa 00:58 12.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • urle 07:43 11.oktober 2019.

    a vi ločite med Ronaldom in C.ronaldom?