Šport > Nogomet
1808 ogledov

El Clásico za zdaj odpovedan

El Clasico, Sergio Ramos EPA
Dvoboj med Barcelono in madridskim Realom bo skoraj zanesljivo prestavljen.

Barcelona bi morala po sporedu La Lige naslednjo soboto gostiti Real, a do tokratnega dvoboja kot kaže ne bo prišlo. Španska nogometna zveza in vodstvo lige si v trenutnih razmerah ne želijo vročega dvoboja v največjem katalonskem mestu.

V celotni Kataloniji namreč potekajo protesti, ker je špansko vrhovno sodišče na dolge zaporne kazni obsodilo katalonske voditelje, ki so organizirali referendum o neodvisnosti Katalonije pred dvemi leti. Vodilni možje španskega nogometa se želijo izogniti incidentom, ki bi lahko nastali s prihodom osovraženega simbola glavnega mesta Španije. 

Tudi španska vlada je že sporočila, da je proti temu, da bi se zdaj v Barceloni odigral El Clasico. La Liga je sprva predlagala, da bi se derbi tokrat odigral v Madridu, v spomladanskem terminu pa bi nato sledil dvoboj še v Kataloniji. A ta predlog sta oba kluba že zavrnila. 

Zato je vse bližje odločitev, da se dvoboj prestavi, govori pa se predvsem o 18. decembru. Pri La Ligi sicer z datumom niso najbolj zadovoljni, saj bi bil tako derbi odigran v sredo, a je ob gostem razporedu tekem in pomanjkanju ustreznih terminov zaenkrat sredina decembra še najbolj primerna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice