Šport > Nogomet
4580 ogledov

Zvezdnik Barçe izlil dušo: "Žalosten sem, vzeli so mi žogo."

ivan rakitić Epa
Nekoč je bil nepogrešljiv del Barçine začetne enajsterice, danes se bori za minutažo.

Hrvaški nogometni as Ivan Rakitić se je v letošnji sezoni znašel v drugem planu trenerja Ernesta Valverderja, kar je načelo njegovo potrpljenje in na preizkušnjo postavilo zvestobo do kluba, kateremu se je pridružil leta 2014.

Potem ko je bil še lani redni član začetne postave katalonskega velikana, mu je letos mesto prevzel Frenkie de Jong.

Navijači na nogah Šport Prizor iz Barçine slačilnice: Messijeva poteza močno odmeva

Rakitića je degradacija v rezervista močno prizadela, frustracije pa se iz dneva v dan samo še kopičijo. Priznal je, da ga trenutna situacija onesrečuje, zato se počasi ozira proti novim izzivom.

Poleti je močan interes pokazal Juventus, kjer se zanj zavzel tudi Cristiano Ronaldo, vendar se kluba nista zedinila pri odškodnini.

Poslednje priznanje, da v Barceloni ni zadovoljen, močno odmeva tudi v Milanu, kjer sta se zanj ogrela Inter in AC Milan.

Ondrej Kolar Junak Slavije: Šport "Obnašanje nogometašev Barcelone je žalostno"

Rakitić je bil še lani prva izbira trenerja Valverdeja, ki poleti ni bil naklonjen njegovi prodaji, nato pa so se stvari hitro spremenile. Hrvat se je nenadoma znašel v periferni vlogi, Valverde pa je njegovo mesto zaupal De Jongu.

 | Avtor: Epa Epa

Rakitić je kljub temu nadaljeval s trdim delom v želji, da bi pridobil nekdanji status, a neuspešno. Prejšnji mesec je za hrvaške medije povedal, da je Barcelona najboljši klub na svetu, vendar mu pohajkovanje po mestu in uživanje na plaži ne morejo odtehtati položaja, v katerem se je znašel. 

"Moram igrati. Naredil bom vse, da se situacija spremeni," je poudaril.

Še bolj neposreden je bil med gostovanjem v televizijski oddaji Universo Valdano, kjer je na vprašanje, kako se počuti, odvrnil: "Kako se počutim? Počutim se kot moja hči, ko ji nekdo vzame igračo. Žalosten sem. Tako se počutim. Vzeli so mi žogo."

Ivan Rakitić | Avtor: Profimedia Profimedia

S prihodom De Jonga so številni španski mediji napovedovali konec Rakitićeve ere, vendar je bi odločen, da tega ne bo dopustil. Kljub vsemu ga je 22-letni Nizozemec, za katerega je Barça odštela 75 milijonov evrov, dokaj hitro izpodrinil.

Kariero si želi nadaljevati v Barceloni, a vodstvu katalonskega velikana pošilja vse jasnejša sporočila. Če se stvari v kratkem ne bodo spremenile na bolje, bo pozimi iskal nov klub.

"Spoštujem in razumem odločitve trenerja, vodstva ali kogarkoli že. Toda star sem 31, ne pa 38 let. Verjamem, da sem na vrhuncu kariere. Sem človek, ki nima težav z izkazovanjem čustev. Kadar mi gre na jok, jokam. Kadar sem vesel, se veselim," je v intervjuju, ki bo v celoti na voljo v četrtek, še povedal Hrvat.

V letošnji sezoni je odigral samo sedem tekem, le enkrat pa je na igrišču stal od prve minute.

neymar messi pique Iznašli formulo Šport Barçini igralci so se na vse pretege trudili pomagati Neymarju

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.