Šport > Nogomet
1327 ogledov

Čudež v Limi za brazilsko ekstazo in argentinski obup

Gabriel Barbosa Flamengo River Plate Reševalni pas/Twitter
Zgodovinski finale Cope Libertadores - južnoameriške različice Lige prvakov, v katerem je bila letos prvič odigrana le ena tekma, je ponudil izjemen preobrat v zadnjih minutah.

Flamengo je drugič v svoji zgodovini postal južnoameriški prvak, potem ko je na stadionu Monumental v perujski Limi z dvema goloma v zaključku tekme ugnal branilca naslova - argetinski River Plate (2:1).

River je bil v prvem polčasu nevarnejši in je povedel v 14. minuti, ko je po povratni podaji zadel Rafael Borré. Po odmoru so bili aktivnejši Brazilci. Sprva jim je VAR razveljavil že dosojeno enajstmetrovko, na svoj račun pa so prišli povsem ob koncu.

V 89. minuti je Giorgian de Arrascaeta podal z leve in asistiral Gabrielu Barbosi za izenačenje, slednji pa je le tri minute kasneje še sam izkoristil napako obrambe Riverja za izjemen preobrat.

Pred zadnjim žvižgom je dvakratni strelec dobil še rdeč karton, potem ko je obračunaval z Exequielom Palaciosom. Tudi ta je bil izključen, a to ni vplivalo na končni rezultat.

Copa Libertadores, finale:

Flamengo - River Plate 2:1 (0:1)
Gabriel 89., 92.; Borré 14.
RK: Gabriel (Flamengo) 95.; Palacios (River) 95.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice