Šport
4418 ogledov

Modrić ni upal dvigniti telefona: "Spraševal sem ženo, kaj naj naredim?"

Epa Modrić in predsednik Reala Florentino Pérez na podelitvi zlate žoge.
Hrvaški vezist ni vedel, kako bi reagiral, ko ga je poklical direktor France Footballa.

Luka Modrić je pred letom dni prekinil desetletno prevlado Lionela Messija in Cristiana Ronalda, kot je postal prejemnik priznanja za najboljšega nogometaša na svetu.

Trenutek se mu je vtisnil v spomin kot eden najlepših v njegovi karieri, čeprav je bil od telefonskem klicu predsednika France Footballa tako zmeden, da ga je sprva kar ignoriral.

"Skupaj z ženo sva bila v hotelski sobi v Londonu," je v pogovoru za France Football povedal lanski zmagovalec. "Ko sem videl klic, se nisem oglasil. Ženi sem povedal, da me kliče direktor France Footballa. Vprašal sem jo, kaj naj naredim?"

"Ko sem videl njegov klic, sem bil tako nervozen, da nisem želel preveč hiteti. Raje sem se pripravil, kaj točno bom povedal. Potem me je poklical še enkrat in mi povedal, da sem osvojil nagrado. Nisem bil povsem prepričan, kaj se dogaja, a občutek je bil res neverjeten. Začel sem jokati. Tega trenutka ne bom nikoli pozabil," se spominja vezist madridskega Reala.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

Francoska revija je v ponedeljek objavila seznam 30 kandidatov za nagrado zlata žiga, med katerimi pa ni prostora za lanskega zmagovalca. Modrić je šele drugi nogometaš v zgodovini, ki se naslednje leto ni uvrstil na seznam nominirancev. To se ni zgodilo vse od leta 1993, ko je brez nominacije ostal Marco van Basten, prejemnik nagrade iz leta 1992.

Luka Modrić, zlata žoga Zlata žoga Šport Lanskega zmagovalca sploh ni med nominiranci

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.