Šport > Nogomet
1092 ogledov

Modriću še kar ne gre v glavo, Real se bo pritožil

luka modrić Epa
Tekmo prvega kroga nove sezone La Lige si bo še posebej zapomnil aktualni dobitnik zlate žoge Luka Modrić.

Hrvaški nogometni zvezdnik Luka Modrić je na uvodni tekmi nove sezone, na kateri je Real Madrid premagal Celto (3:1), prejel prvi neposredni rdeči karton v njegovi 16-letni karieri profesionalnega nogometaša.

Modrić je moral z igrišča po prekršku nad Denisom Suarezom, pri odločitvi glavnega sodnika Javierja Estrade pa je pomembno vlogo odigrala tudi videotehnologija.

Luka Modrić Luka ne more verjeti Šport Modrić prejel prvi neposredni rdeči karton v karieri

Hrvaški vezist je ob robu igrišče pohodil Suarezovo Ahilovo tetivo, kar se po novih pravilih smatra kot prekršek za rdeči karton. Nogometaš je v odzivu na kazen jasno sporočil, da nasprotuje takšnemu sodniškemu kriteriju. 

"Izključen zaradi naključja! Običajno bi se tako namerno lotil prijatelja. Povsem nenamerno," je zapisal Modrić.

Suarez je razkril, da sta se po tekmi z Modrićem pogovorila in da med njima ni nobene vroče krvi.

Hrvatu zaradi rdečega karton grozi prepoved treh tekem, njegov klub pa se namerava na kazen pritožiti. V sodniškem zapisniku o tekmi je navedno, da je bil Modrić v 56. minuti izključen, ker je "zadel nasprotnika v Ahilovo tetivo, čeprav ni imel možnosti, da bi prišel do žoge."

Pri Realu se s to interpretacijo ne strinjajo, zato bodo kazen izpodbijali s pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.