Šport > Nogomet
4247 ogledov

Modrić prejel prvi neposredni rdeči karton v karieri

Luka Modrić Epa
Luka Modrić v celi svoji 16-letni profesionalni karieri ni prejel neposrednega rdečega kartona. Vse to se je spremenilo to soboto.

Luka Modrić ni mogel verjeti, da je prejel svoj prvi neposredni rdeči karton v karieri. Glavni sodnik tekme Javier Estrada Fernandez namreč ni imel milosti do zaenkrat še uradno najboljšega nogometaša na svetu, ki si je izključitev prislužil na startu nove sezone v Primeri, na tekmi s Celto, ki jo je Real odpravil s 3:1.

Hrvaški vezist se je namreč ob sami avt črti spravil v duel z Denisom Suarezom, zgrešil žogo ter grdo stopil na gleženj nekdanjemu igralcu Barcelone. Vse skupaj je bilo popolnoma nenamerno, toda sodnik ni imel milosti.

Po posredovanju ekipe iz sobe za VAR se je odločil za ogled posnetka, ki ga je prepričal, da je kapetanu Kockastih v 56. minuti pokazal prvi neposredni rdeči karton v njegovi nogometni karieri.

To je šele druga izključitev Luke Modrića, ki je tekom svoje nogometne kariere prejel dva rumena kartona le na tekmi španskega superpokala 22. avgusta četa 2014, ko je Atletico slavil z 1:0.

Izključitev motorja njihove igre je vsekakor šokirala Real, a je izjemni Toni Kroos s prekrasnim zadetkom umiril celotno situacijo ter povečal vodstvo Belega baleta na 2:0, potem ko je za vodstvo že v 12. minuti zadel Karim Benzema.

Real pa kljub rezultatski prednosti ter igralcu manj ni popuščal, temveč je v 80. minuti zabil še tretji gol, ko se je med strelce vpisal Lucas Vázquez. V sodnikovem podaljšku je po vsega treh minutah igre komaj 18-letni Iker Losada na svojem debiju dosegel častni zadetek ter postavil končni rezultat 1:3.

Komentarjev 2
  • antitrust 18:49 18.avgust 2019.

    Najboljši na svetu ? Hahahaha, pajade. Podarjena zlatna lopta.

Sorodne novice