Šport > Nogomet
1185 ogledov

Modrićeva novoletna zaobljuba

luka modrić Epa
Hrvaški vezist je bil eden najboljših posameznikov v finalu klubskega svetovnega prvenstva.

Najboljši nogometaš na svetu Luka Modrić je izjemno leto 2018 sklenil z lovoriko evropskega klubskega prvaka, potem ko je Real Madrid v finalu s 4:1 premagal Al Ain.

Sergio Ramos Naslov Šport Nova lovorika za kraljevi klub iz Madrida

Prvi zadetek na srečanju je v 14. minuti dosegel aktualni prejemnik zlate žoge, ki je v dresu kraljevega kluba zadel prvič po mesecu januarju.

Najboljši igralec preteklega svetovnega prvenstva, kjer je reprezentanco Hrvaške popeljal vse do finala, se je pred koncem novega leta zavezal, da bo v prihodnje večkrat sprožil proti vratom nasprotnika.

"Vsi mi govorijo, da bi moral več streljati, vendar običajno raje podam," je po zmagi povedal za Real Madrid TV. "Res je, da bi moral več strejlati," je priznal. "Za mano je nepozabno leto. Popolno leto. Osvojil sem ligo prvakov, potem smo z reprezentanco odigrali fantastično svetovno prvenstvo, osvojil sem kopico individualnih nagrad, zdaj še en pokal z Madridom. Sanjsko leto. Več si ne bi mogel želeti," je povedal Hrvat.

Drugi gol za Madridčane je dosegel Marco Llorente, ki se je po 71 tekmah veselil prvega zadetka v profesionalni klubski karieri. 23-letnik je bil tudi imenovan za najboljšega nogometaša obračuna. "Zelo sem vesel tega priznanja. Še bolj sem vesel zadetka in pokala, ki smo ga osvojili," je dejal Llorente.

V nadaljevanju se je med strelce vpisal še Sergio Ramos, končni izid pa je z avtogolom postavil Yahia Nader.

Komentarjev 1