Šport > Nogomet
148 ogledov

Nova lovorika za kraljevi klub iz Madrida

Sergio Ramos Epa
Nogometaši madridskega Reala so še tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih petih letih postali klubski svetovni prvaki.

V finalu v Abu Dabiju so nogometaši madridskega Reala premagali Al Ain s 4:1 (1:0). Tretje mesto si je z zmago s 4:0 v malem finalu proti Kashimi priigral River Plate.

Nogometaši Reala so prišli do nove lovorike na klubskem SP, vključno še z medcelinskim pokalom je to zanje sedma. Trener Reala Santiago Solari se je kot igralec te lovorike veselil že leta 2002 prav z Realom. Na drugi strani je Al Ain presenetil že s prebojem v finale, kjer je tudi imel nekaj priložnosti, enkrat tudi zadel, a je bil evropski prvak vendarle večino tekme boljši tekmec, ne nazadnje je imel veliko več žogo v posesti (63:37) in več strelov (21, od tega osem v okvir, tekmec pa osem in dva v okvir). Lovoriko za zmagovalce je na zelenico prinesel nekdanji vrhunski napadalec Didier Drogba.

Prvi polčas je minil v dinamični igri in pričakovani prevladi Reala, čeprav so imeli domači predvsem v prvi polovici polčasa nekaj izjemnih priložnosti. Najlepšo je zapravil Hussein El Shahat, ki je po napaki Marcela prišel po desni v kazenski prostor, že preigral tudi vratarja Thibauta Courtoisa, nato pa je žogo z golove črte izbil Sergio Ramos.

V 15. minuti so gostitelji turnirja tudi zadeli, a je bil Caio v prepovedanem položaju. Že minuto pred tem je Real dosegel vodilni zadetek, ko je z lepim strelom s slabih 20 metrov zadel Luka Modrić. Ta je nase opozoril tudi ob koncu polčasa z izvrstnim volejem, po katerem se je izkazal Khalid Eisa.

Sicer pa so imeli Španci še kar nekaj lepih priložnosti za dosego gola, v četrti minuti je Al Ain zadel lastno vratnico, v 17. je le za malo zgrešil Lucas Vazquez, večkrat pa sta bila premalo natančna tudi Karim Benzema in Gareth Bale.

Slednji je bil tudi v 50. minuti nenatančen s "škarjicami", Eisa je v 59. minuti obranil nov strel Benzemaja iz bližine, a klonil že nekaj trenutkov pozneje, ko je po kotu z desne strani Marcos Llorente iz prve sprožil s slabih 20 metrov in zadel za 2:0.

Bale je imel v 65. novo priložnost, ko je malce po levi prišel pred vratarja, a je bil slednji spet uspešnejši. V 74. minuti je bil od Caia na drugi strani znova boljši Courtois, v 79. minuti pa je zmagovalca dokončno potrdil Ramos, ki je zadel z glavo po podaji iz kota z desne strani.

V 86. minuti je častni zadetek za Al Ain z lepim strelom z glavo dosegel Tsukasa Shiotani, končnih 4:1 pa je z avtogolom po prodoru Viniciusa Juniorja postavil Yahia Nader.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice