Šport > Nogomet
220 ogledov

Bale v 11. minutah potopil Japonce

real madrid Epa
Real iz Madrida se je po zmagi nad japonsko Kashimo Antlers s 3:1 (1:0) uvrstil v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju.

Špansko nogometno ekipo v soboto v finalu čaka obračun z Al Ainom, gostitelj turnirja je na torkovi prvi polfinalni tekmi po enajstmetrovkah premagal argentinski River Plate s 5:4 (2:2, 2:1).

Za špansko zasedbo, ki je na klubskem svetovnem prvenstvu slavila že v letih 2014, 2016 in 2017, pred tem je v letih 1960, 1998 in 2002 tudi trikrat zmagala na nekdanjem medcelinskem pokalu, je vse tri gole prispeval Valižan Gareth Bale v 44., 53. in 55. minuti, za japonsko pa je edini zadetek dosegel Shoma Doi v 78. minuti.

Finalna tekma med Al Ainom in madridskim Realom se bo v soboto, 22. decembra, v Abu Dabiju pričela ob 17.30, tekma za tretje mesto med Kashimo Antlers in River Platom pa ob 14.30.

real madrid | Avtor: Epa Epa
Evropski in azijski velikan sta obračun v Združenih arabskih emiratih začela previdno, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma. Favorizirani Madridčani so šele v drugi polovici prvega polčasa upravičili vlogo papirnatega favorita, med 28. in 35. minuto so južnokorejskega vratarja Suntaeja Kwouna nevarno ogrozili Bale, Nemec Toni Kroos in Francoz Karim Benzema. Španski kraljevi klub je svojo premoč na zelenici unovčil šele v končnici prvega polčasa, po kombinirani akciji in dvojni podaji z Brazilcem Marcelom je v 44. minuti zadel Bale za vodstvo z 1:0.

Madridčani so v 49. minuti izpeljali novo nevarno akcijo, po predložku Bala z leve strani se je v lepi priložnosti znašel Benzema, njegov strel pa je z golove črte izbil Shuto Yamamoto. Le štiri minute kasneje pa je obrambna vrsta japonske ekipe naredila grobo napako, njihovo nespretnost pa je izkoristil Bale in povišal na 2:0. Valižan je v 55. minuti znova zablestel v polnem sijaju in po vnovični asistenci Marcela dosegel "hat-trick" na osrednjem stadionu v Abu Dabiju. Nogometaši s Pirenejskega polotoka so po prepričljivem vodstvu zaigral nekoliko bolj ležerno, kar je izkoristil Doi in v 78. minuti znižal na 1:3.

Na torkovi prvi polfinalni tekmi so nogometaši Al Aina, ki jih vodi Hrvat Hrvat Zoran Mamić, uprizorili prvovrstno presenečenje in po enajstmetrovkah ugnali tekmece iz argentinske prestolnice. Za Al Ain sta v rednem delu gola dosegla Šved Marcus Berg (3.) in Brazilec Caio (51.), za River Plate pa je oba gola dosegel Kolumbijec Rafael Borre (11. in 16.). V podaljšku ni bilo golov, edino enajstmetrovko pa je pri argentinski ekipi zastreljal Enzo Perez.

Al Ain je pred tem v četrtfinalu premagal Esperance de Tunis s 3:0 (2:0), Kashima Antlers pa mehiško Guadalajaro s 3:2 (0:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.